Preşedintele Turkmenistanului, reales cu 97,14 la sută din voturi - rezultate parţiale

Preşedintele Turkmenistanului, Gurbanguli Berdimuhamedov, a fost reales cu 97,14 la sută din voturi în urma alegerilor de duminică, a anunţat luni comisia electorală din această ţară din Asia centrală.

155 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Turkmenistanului, reales cu 97,14 la sută din voturi - rezultate parţiale

Preşedintele Turkmenistanului, reales cu 97,14 la sută din voturi - rezultate parţiale (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Preşedintele Turkmenistanului a fost reales" în urma alegerilor de duminică, a anunţat preşedintele comisiei, Orazmurat Niazliev, după numărarea a 96,7 la sută din voturi.

Şapte candidaţi loiali regimului îşi împart restul sufragiilor, nici un partid de opoziţie nefiind autorizat în această fostă republică sovietică bogată în hidrocarburi.

Gurbanguli Berdimuhamedov a sosit la putere după decesul, în decembrie 2006, al predecesorului său excentric, Saparmurat Niazov. Fost stomatolog devenit ministru al Sănătăţii, el a fost ales în februarie 2007 cu 89 la sută din voturi.

În absenţa concurenţei politice, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a renunţat să trimită o misiune de observatori la aceste alegeri.

Turkmenistanul este considerat una dintre ţările cele mai închise din lume, iar organizaţiile de apărare a drepturilor omului denunţă în mod regulat derivele regimului lui Berdimuhamedov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici