Preşedintele Venezuelei amână retragerea bancnotei de 100 de bolivari până la începutul lunii ianuarie

Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei, a decis amânarea retragerii din circulaţie a bancnotei de 100 de bolivari până la data de 2 ianuarie 2017, informează BBC.

312 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Venezuelei amână retragerea bancnotei de 100 de bolivari până la începutul lunii ianuarie

Preşedintele Venezuelei amână retragerea bancnotei de 100 de bolivari până la începutul lunii ianuarie

Decizia are loc în urma haosului economic declanşat de retragerea bancnotei de 100 de bolivari.

Maduro susţine că Venezuela este victima unui sabotaj internaţional, care a prevenit sosirea la timp a noilor bancnote de 500 de bolivari.

Mulţi cetăţeni venezueleni au aşteptat zile întregi la coadă pentru a schimba vechile bancnote cu cele noi. Mii de magazine s-au închis din cauza deficitului monetar, iar venezuelenii au fost obligaţi să se bazeze pe cărţi de credite sau transferuri bancare. Mulţi dintre aceştia nu şi-au putut cumpăra produse alimentare.

Furia stârnită de aceste insuficienţe a dus la apariţia unor conflicte în cel puţin şase mari oraşe, în urma acestora 32 de persoane au fost luate în custodia poliţiei, iar una a fost rănită.

În Caracas, oamenii au fluturat bancnotele de 100 de bolivari, scandând: ”Sunt inutili”. Aceştia au fost atacaţi de către poliţie cu gaze lacrimogene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici