Preşedintele Xi Jinping, către Trump: China îşi menţine obiectivul de a denucleariza Peninsula Coreea

Preşedintele chinez Xi Jinping a avut joi o conversaţie telefonică cu omologul său american Donald Trump, în care i-a transmis că Beijingul îşi păstrează obiectivul de a denucleariza Peninsula Coreea, iar China va susţine noi măsuri luate de ONU împotriva Phenianului, relatează Reuters şi Xinhua.

1091 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Xi Jinping, către Trump: China îşi menţine obiectivul de a denucleariza Peninsula Coreea

Preşedintele Xi Jinping, către Trump: China îşi menţine obiectivul de a denucleariza Peninsula Coreea

Cei doi lideri au făcut un schimb de viziuni în privinţa soluţiilor pentru rezolvarea crizei din Peninsula Coreea. Xi Jinping a afirmat că îşi menţine poziţia în privinţa regimului de neproliferare nucleară, adăugând că îşi doreşte ca Peninsula Coreea să fie stabilă.

Liderul de la Beijing a subliniat importanţa rezolvării paşnice a crizei, precizând că cea mai bună soluţie pe termen lung o reprezintă dialogul, combinat cu o serie de măsuri comprehensive. Preşedintele SUA a subliniat importanţa cooperării dintre Washington şi Beijing pentru rezolvarea problemei nord-coreene.

Tot joi, China a fost de acord ca ONU să i-a măsuri suplimentare împotriva regimului de la Phenian după ultimul test nuclear, însă solicită şi iniţierea dialogului între toate părţile implicate.

”Ţinând cont de ultimele evenimente din peninsula Coreea, China este de acord ca ONU, prin Consiliul de Securitate, să ia toate măsurile necesare”, a afirmat ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi.

În plus, Coreea de Sud a avertizat că Phenianul va lansa sâmbătă, 9 septembrie, o rachetă balistică intercontinentală, adăugând că nu mai este mult până ce Coreea de Nord va fi complet nuclearizată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici