Presupus membru al reţelei Stat Islamic, inculpat pentru terorism în Germania

Un presupus membru al reţelei teroriste Stat Islamic a fost inculpat joi de procurorii germani, pentru că a luptat alături de organizaţia teroristă în confruntările din apropierea oraşului Alep, nordul Siriei, în 2013, relatează Associated Press.

543 afișări
Imaginea articolului Presupus membru al reţelei Stat Islamic, inculpat pentru terorism în Germania

Presupus membru al reţelei Stat Islamic, inculpat pentru terorism în Germania

Abdelkarim El B. în vârstă de 30 de ani şi cu cetăţenie germană ar fi luat parte la atacurile comise de Stat Islamic în apropiere de Alep.

El s-ar fi filmat cu propriul telefon mobil chiar în timp ce, alături de alţi militanţi islamişti, mutila corpul unui membru al forţelor inamice - tăindu-i urechile şi nasul şi trăgând focuri de armă în craniul victimei, susţin procurorii germani.

Bărbatul a fost arestat în februarie 2014, după ce a plecat din Siria şi s-a îndreptat spre Turcia.

El a fost eliberat după un an şi s-a întors în Germania, unde a fost arestat în februarie 2015.

Bărbatul este acuzat de apartenenţă la o grupare teroristă, de încălcare a drepturilor omului şi a legilor privind regimul armelor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici