Presupus militant rus din Stat Islamic, ce voia să doboare un avion american la Incirlik, reţinut în Turcia

Autorităţile turce au reţinut un presupus militant de origine rusă din cadrul reţelei teroriste Stat Islamic, despre care se crede că plănuia să utilizeze o dronă pentru a distruge un avion american la baza aeriană Incirlik, potrivit unor surse citate de agenţia de ştiri Dogan, notează Reuters.

388 afișări
Imaginea articolului Presupus militant rus din Stat Islamic, ce voia să doboare un avion american la Incirlik, reţinut în Turcia

Presupus militant rus din SI, ce voia să doboare un avion american la Incirlik, reţinut în Turcia

Surse citate de Dogan au declarat că autorităţile l-au reţinut pe cetăţeanul rus Renat Bakiev ,după ce o anchetă a poliţiei a stabilit că individul cerceta zona cu intenţia de a-şi pune în aplicare planul.

Bakiev a spus anchetatorilor că este membru al reţelei Stat Islamic şi plănuia să doboare un avion american. În cursul audierilor, individul l-a criticat şi pe preşedintele turc, Recep Erdogan.

În ultimii ani, Ankara a reţinut peste 5.000 de presupuşi militanţi ai reţelei Stat Islamic şi a deportat aproape 3.300 de militanţi străini din 95 de ţări diferite.

Baza aeriană de la Incirlik este folosită de forţele coaliţiei internaţionale coordonate de SUA pentru a efectua atacuri aeriene împotriva poziţiilor reţelei Stat Islamic în Siria şi Irak.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici