Presupusul asasin de la Toulouse a vizat şcoala evreiască pentru că nu găsise o ţintă militară

Presupusul criminal în serie care a ucis şapte persoane în sud-vestul Franţei voia să atace un militar, luni, dar negăsind o ţintă, a vizat şcoala evreiască, ucigând un profesor şi trei copii, a declarat miercuri ministrul de Interne Claude Guéant.

424 afișări
Imaginea articolului Presupusul asasin de la Toulouse a vizat şcoala evreiască pentru că nu găsise o ţintă militară

Presupusul asasin de la Toulouse a vizat şcoala evreiască pentru că nu găsise o ţintă militară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A spus că luni voia să ucidă un alt militar şi nu a găsit, şi-a îndreptat răzbunarea asupra colegiului, asupra acestei şcoli evreieşti, acestor copii masacraţi", a explicat Guéant pentru postul de televiziune LCI.

Procurorul din Paris François Molins a confirmat că Mohamed Merah, în vârstă de 23 de ani, intenţiona să ucidă un militar, miercuri, la Toulouse, aşa cum a anunţat o sursă apropiată anchetei pentru AFP.

El intenţiona, de asemenea, să atace "doi funcţionari din cadrul poliţiei, pe care îi identificase deja", potrivit lui Molins. Astfel, erau vizaţi doi şefi ai serviciului de poliţie din Toulouse, a declarat Ministerul de Interne pentru AFP.

Afirmând că a acţionat conform instrucţiunilor Al-Qaida, Mohamed Merah a ucis între 11 şi 19 martie la Toulouse şi Montauban trei militari de origine magrebiană şi un profesor de religie şi trei copii, în vârstă de patru, cinci şi şapte ani, într-o şcoală evreiască.

El este în continuare blocat în apartamentul său din Toulouse, înconjurat de poliţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici