Prima reacţie a lui Putin după atacul terorist soldat cu cel puţin 115 morţi: atacatorii au fost reţinuţi în timp ce se îndreptau spre Ucraina

Preşedintele Vladimir Putin a făcut primele sale comentarii publice cu privire la atacul de la periferia Moscovei, într-un discurs video adresat naţiunii, în care a prezentat condoleanţe şi a declarat că "Federaţia Rusă va identifica şi pedepsi pe toţi cei care au pregătit atacul terorist".

2417 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie a lui Putin după atacul terorist soldat cu cel puţin 115 morţi: atacatorii au fost reţinuţi în timp ce se îndreptau spre Ucraina

"Federaţia Rusă îi va identifica şi pedepsi pe toţi cei care au pregătit atacul terorist. Pe terorişti îi aşteaptă doar pedeapsa şi uitarea; ei nu au niciun viitor. Datoria comună a ruşilor este acum de a fi împreună ca unul singur, şi aşa va fi. Nimeni nu poate zdruncina unitatea cetăţenilor ruşi. Rusia a devenit întotdeauna şi mai puternică în timpul celor mai dificile încercări, şi aşa va fi şi acum. Nimeni nu va putea să semene seminţe otrăvitoare de discordie sau panică şi în Rusia. Serviciile de informaţii ruseşti lucrează pentru a identifica complicii teroriştilor", a declarat Putin.

Ancheta va face totul pentru a stabili toate detaliile atacului terorist, a menţionat preşedintele.

În discursul său către naţiune, Vladimir Putin a declarat că duminică, 24 martie, va fi zi de doliu naţional.

Putin: Toţi cei patru atacatori au fost reţinuţi în timp ce se îndreptau spre Ucraina

Putin a confirmat că Rusia i-a reţinut pe toţi cei patru bărbaţi implicaţi direct atac. El a spus că toţi au fost reţinuţi în timp ce se îndreptau spre Ucraina.

Toate rapoartele de până acum au sugerat că arestările au avut loc în Briansk, o regiune situată la sud-vest de Moscova la graniţa dintre Rusia şi Ucraina.

În discursul său, Putin a afirmat că Ucraina pregătea să îi primească pe terorişti.

"Toţi cei patru autori direcţi ai atacului terorist, toţi cei care au împuşcat şi au ucis oameni, au fost găsiţi şi reţinuţi. Aceştia au încercat să se ascundă şi s-au deplasat spre Ucraina, unde, conform datelor preliminare, le-a fost pregătită o fereastră pe partea ucraineană pentru a trece frontiera de stat. Un total de 11 persoane au fost reţinute. Serviciul Federal de Securitate al Rusiei şi alte agenţii de aplicare a legii lucrează la identificarea şi descoperirea întregii baze de complici a teroriştilor: cei care le-au asigurat transportul, au conturat căile de evacuare de la locul crimei, au pregătit depozite, depozite de arme şi muniţie", a declarat liderul de la Kremlin.

Kievul neagă acuzaţiile. Consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak, a sugerat că relatarea rusă a evenimentelor nu are nicio legătură cu realitatea, afirmând că oamenii căutaţi se îndreptau spre "punctele de trecere a frontierei blocate, unde există lupte active şi unde fiecare metru este plin de forţele de securitate ruseşti".

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici