Primarul Londrei solicită anularea vizitei de stat a lui Donald Trump, după schimbul acid de replici pe tema atentatului teorist de la Londra/ Boris Johnson: Vizita de stat a lui Trump va avea loc

Sadiq Khan, primarul Londrei, a solicitat Guvernului britanic să anuleze o vizită de stat planificată de Donald Trump, după ce a fost criticat de preşedintele american pentru reacţia după atacul terorist soldat cu cel puţin şapte morţi şi aproape 50 de răniţi, informează The Guardian.

5951 afișări
Imaginea articolului Primarul Londrei solicită anularea vizitei de stat a lui Donald Trump, după schimbul acid de replici pe tema atentatului teorist de la Londra/ Boris Johnson: Vizita de stat a lui Trump va avea loc

Primarul Londrei solicită anularea vizitei de stat a lui Donald Trump, după schimbul acid de replici pe tema atentatului teorist de la Londra

Liderul de la Casa Albă a criticat atitudinea primarului Londrei, Sadiq Khan, pentru că le-a spus londonezilor că "nu au motive să fie alarmaţi".

"Sunt cel puţin şapte morţi şi 48 de răniţi în atacul terorist, iar primarul Londrei le spune oamenilor că «nu au motive să fie alarmaţi»!", a acuzat Donald Trump.

Primăria Londrei a replicat ironic: 

"Primarul Londrei are de făcut lucruri mai importante decât să îi răspundă domnului Trump...", au comunicat consilierii primarului capitalei britanice.

"Primarul este ocupat să lucreze cu poliţia, cu serviciile medicale şi cu Guvernul pentru a coordona reacţiile la acest atac terorist îngrozitor şi laş; primarul va coordona acţiunile pentru a garanta securitatea londonezilor şi turiştilor din oraşul nostru", au precizat consilierii.

Ulterior, Sadiq Khan a afirmat, într-un interviu: "Londonezii vor observa o creştere a prezenţei poliţiei în următoarele zile. Nu există motive să fie alarmaţi".

În cadrul unei apariţii televizate, Khan a declarat că Trump "se înşeală în privinţa multor lucruri", iar vizita sa de stat nu ar trebui să mai aibă loc.

Theresa May a refuzat să comenteze în privinţa conflictului dintre cei doi, însă a afirmat: "Sadiq Khan face o treabă excelentă şi a afirma orice altceva este greşit".

Boris Johnson: Vizita de stat a lui Trump va avea loc în pofida dezaprobării primarului Londrei

Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, a afirmat marţi că nu există niciun motiv pentru anularea vizitei de stat a lui Donald Trump, ca răspuns în faţa criticilor preşedintelui american faţă de reacţia primarului londonez asupra atacului de pe Podul Londrei, informează Reuters.

”El (Khan) are complet dreptate să reitereze ceea ce a spus pentru a reasigura locuitorii oraşului său în privinţa prezenţei pe străzi a ofiţerilor armaţi”, a afirmat Johnson în cadrul unui interviu la radio, după ce a fost întrebat dacă vizita preşedintelui american ar trebui anulată.

”Invitaţia a fost emisă şi acceptată şi nu văd niciun motiv pentru a schimba asta”, a adăugat acesta.

”Nu doresc să mă implic în disputa dintre cei doi indivizi care cred că sunt perfect capabili să ia atitudine de unii singuri”, a mai spus Johnson despre replicile acide dintre Trump şi Khan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici