Primarul Londrei sugerează că laburiştii ar putea susţine un al doilea referendum privind Brexit

Sadiq Khan, primarul Londrei, a sugerat că Partidul Laburist ar putea susţine efectuarea unui al doilea referendum privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează Reuters.

463 afișări
Imaginea articolului Primarul Londrei sugerează că laburiştii ar putea susţine un al doilea referendum privind Brexit

Primarul Londrei sugerează că laburiştii ar putea susţine un al doilea referendum privind Brexit

Khan a lăsat să se înţeleagă că va îndemna pentru crearea unor opţiuni care să facă parte din manifestul următoarelor alegeri, precum un comitet pentru un vot naţional sau acceptarea oricărui acord pentru Brexit.

Promisiunea a avut loc după ce Kezia Dugdale, fostul lider al Partidului Laburist din Scoţia, a afirmat că publicul are dreptul de a avea o părere în cadrul unui al doilea referendum.

În cadrul unei coferinţe a laburiştilor, John McDonnell, parlamentar al opoziţiei laburiste britanice, a lăsat deschisă perspectiva unui viitor referendum, în cadrul unei întrevederi cu o serie de lideri ai unor afaceri.

Uniunea Europeană a semnalat clar Marii Britanii că negocierile se vor concentra în prima etapă pe condiţiile producerii Brexit. Londra ar trebui să achite, potrivit estimărilor, obligaţii financiare cuprinse între 60 şi 100 de miliarde de euro. Ulterior, negocierile se vor axa pe viitorul relaţiilor bilaterale. Liderii de la Bruxelles au transmis Marii Britanii că menţinerea accesului la piaţa comunitară post-Brexit este posibil doar prin respectarea libertăţii de circulaţie şi prin contribuţii la bugetul UE.ri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici