Primele avioane cu refugiaţi sirieni sosesc începând de joi seara în Canada

Primele zboruri canadiene, care aduc aproximativ 300 de refugiaţi sirieni provenind din Iordania, sosesc în ţară joi, în cadrul unui program de primire a aproximativ 10.000 de refugiaţi până la sfârşitul acestui an, a anunţat miercuri premierul Justin Trudeau, relatează AFP în pagina online.

634 afișări
Imaginea articolului Primele avioane cu refugiaţi sirieni sosesc începând de joi seara în Canada

Primele avioane cu refugiaţi sirieni sosesc începând de joi seara în Canada (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Primul avion militar de transport de trupe urmează să aterizeze la Toronto joi seara, al doilea sâmbătă, la Montréal. Aeroporturile din aceste două oraşe sunt punctele de intrare amenajate pentru primirea refugiaţilor.

După îndeplinirea formalităţilor administrative şi în urma unui examen medical, refugiaţii vor fi trimişi treptat către 36 de oraşe, în întreaga Canadă.

Începând din ianuarie 2014, Canada a găzduit deja 3.500 de refugiaţi sirieni, susţinuţi de cetăţeni sau organisme private, a anunţat Ministerul Imigraţiei.

Iniţial, Guvernul liberal a promis să preia, până la 31 decembrie, 25.000 de refugiaţi sirieni din tabere din Iordania, Liban şi Turcia.

În urma atacurilor de la Paris, de la 13 noiembrie, dar şi din cauza dificultăţii prelucrării cererilor şi logisticii care este necesar să fie mobilizată într-o perioadă foarte scurtă, Guvernul a eşalonat pe o perioadă de trei luni aceste sosiri.

După aceşti 10.000 de refugiaţi - dintre care aproximativ 8.000 sunt susţinuţi de către persoane private -, alţi 15.000 sunt aşteptaţi în ianuarie şi februarie 2016.

În cadrul procedurii de selecţie, Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a propus, la începutul lui decembrie, unui număr de aproximativ 60.000 de refugiaţi să depună un dosar de emigrare în Canada. Trei sferturi dintre ei se află în tabere în Iordania, iar restul în Liban.

Cererile a 12.000 dintre aceşti 60.000 de refugiaţi au fost deja tratate, a anunţat John McCallum, ministrul Imigraţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici