Principalul purtător de cuvânt al talibanilor pakistanezi a fost capturat

Principalul purtător de cuvânt al talibanilor pakistanezi, aliaţi ai reţelei al-Qaida şi responsabili de o serie de atentate, a fost capturat în nord-vestul Pakistanului, au anunţat marţi oficiali de rang înalt din cadrul serviciilor de securitate.

17 afișări
Imaginea articolului Principalul purtător de cuvânt al talibanilor pakistanezi a fost capturat

Principalul purtător de cuvânt al talibanilor pakistanezi a fost capturat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Maulvi" (titulatură similară cea a mollahului în limba urdu sau în paştună) Omar, purtătorul de cuvânt al Mişcării talibanilor din Pakistan (TTP), a fost reţinut în cursul nopţii în districtul tribal Mohmand, unul dintre fiefurile combatanţilor islamişti, potrivit oficialilor.

"Un insurgent islamist foarte important a fost capturat", a declarat maiorul Fazal Ur-Reham, un purtător de cuvânt al armatei, dar a refuzat să-i dezvăluie identitatea, dând asigurări că acest lucru va fi menţionat în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul TTP, Baitullah Mehsud, considerat ca fiind inamicul numărul unu al Pakistanului şi pentru care Statele Unite au oferit o recompensă de cinci milioane de dolari, a fost ucis în urmă cu o săptămână într-un atac american cu rachetă asupra fiefului său din Waziristanul de Sud, o zonă tribală aflată la frontiera cu Afganistanul, au menţionat oficiali de rang înalt de la Islamabad şi de la Washington, fără a confirma oficial.

Adjunctul lui Medsud a dezminţit moartea acestuia, fără a da dovezi în acest sens.

Baitullah Mehsud este considerat de Washington ca fiind principalul "intermediar" între reţeaua al-Qaida şi talibanii pakistanezi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici