Prinţul Philip, înmormântat sâmbătă la Castelul Windsor. Sicriul va fi purtat de un Land Rover proiectat chiar de duce

  • Prinţul Philip va fi înmormântat sâmbătă la Castelul Windsor
  • Doar 30 de persoane pot participa la înmormântare
  • Sicriul va fi purtat de un Land Rover proiectat de ducele de Edinburgh
1946 afișări
Imaginea articolului Prinţul Philip, înmormântat sâmbătă la Castelul Windsor. Sicriul va fi purtat de un Land Rover proiectat chiar de duce

FOTO: Profimedia

Zeci de britanici s-au adunat în faţa Castelului Windsor pentru a participa la pregătirile pentru înmormântarea prinţului Philip. Au depus flori şi au urmărit cum soldaţii armatei au călărit de la Long Walk până la poarta Cambridge, purtând cu ei trei tunuri. 
 
„Nu ştiam atât de multe despre prinţul Philip şi, uitându-mă la toate programele despre el şi învăţând despre viaţa lui, mi-am dat seama că a fost un bărbat incredibil. Desigur, este trist pentru Majestatea Sa (Regina Elisabeta a II-a), 73 de ani de căsătorie este o viaţă întreagă” spune Laura Langley, una din persoanele prezente. 
 
Înmormântarea ducelui de Edinburgh va avea loc sâmbătă la castelul Windsor, cu o prezenţă limitată la 30 de persoane. 
 
„A făcut atât de multe pentru ţară şi am vrut să ne arătăm respectul şi aprecierea cu adevărat”, spune Karina Carvalho, participantă.
 
„Apreciem familia regală şi am fost dornici să vedem dacă există vreo pregătire. Ei doar practicau marşul, dar aruncăm şi noi o privire”, zice şi Jessica Carvalho, o altă participantă.
 
Sicriul prinţului Philip va fi dus la Capela Saint George pe un Land Rover special adaptat, pe care l-a proiectat el însuşi. Vehiculul cu şasiu de tip Defender TD5 130 a fost un proiect care a durat 16 ani, iar ultimele modificări i-au fost aduse în 2019. 
 
Cei patru copii, prinţii Charles, Andrew, Edward şi Anne, vor merge alături de sicriul său la înmormântarea de sâmbătă.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici