Probleme uriaşe în Canada: întreruperea internetului a fost cauzată de lucrări de întreţinere

Unul dintre cei mai mari furnizori de telefonie mobilă şi internet din Canada şi-a prezentat scuze pentru întreruperea serviciilor sale la nivelul întregii ţări. Problemele au început vineri şi au fost provocate de lucrări de întreţinere, potrivit BBC.

1203 afișări
Imaginea articolului Probleme uriaşe în Canada: întreruperea internetului a fost cauzată de lucrări de întreţinere

Directorul general al companiei, Tony Staffieri, a declarat că defecţiunea a survenit în urma „unei actualizări de întreţinere în reţeaua principală".

Transporturile, serviciile bancare şi serviciile de urgenţă au fost afectate, iar liniile telefonice de urgenţă 911 şi bancomatele bancare au fost indisponibile. Canadienii s-au adunat în cafenele şi biblioteci pentru a găsi o conexiune la internet.

Întreruperea serviciilor a început vineri la ora locală 04:30 şi a durat mai mult de 15 ore, dar majoritatea serviciilor au fost restabilite, au precizat reprezentanţii companiei. Întreruperea a avut un efect uriaş asupra unei game largi de servicii din Canada, reamintind cât de dependentă a devenit societatea de comunicaţiile moderne.

Multe servicii 911 au raportat dificultăţi cu apelurile primite, iar spitalele au cerut personalului de gardă să vină la serviciu până la rezolvarea problemei. De asemenea, întreruperea a dus la anularea unor evenimente sportive şi mondene.

În provincia Quebec, un tribunal din Montreal a fost nevoit să amâne o audiere într-un proces urmărit de canadieni deoarece funcţionarii din închisoare nu au reuşit să se conecteze la un sistem de videoconferinţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
internet,
canada

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici