PROTESTE la Kiev: NATO îndeamnă autorităţile şi opoziţia din Ucraina la dialog

Cele 28 de state membre ale NATO au îndemnat marţi puterea şi opoziţia din Ucraina să iniţieze un dialog şi să lanseze un proces de reformă, după reprimarea fără precedent a manifestanţilor proeuropeni, la Kiev.

279 afișări
Imaginea articolului PROTESTE la Kiev: NATO îndeamnă autorităţile şi opoziţia din Ucraina la dialog

NATO îndeamnă autorităţile şi opoziţia din Ucraina la dialog

"Condamnăm utilizarea excesivă a forţei împotriva manifestanţilor paşnici" şi "îndemnăm toate părţile să se abţină de la orice provocare şi violenţe", au anunţat într-un comunicat comun miniştrii de Externe din statele membre ale NATO, reuniţi la Bruxelles.

"Cerem Guvernului şi opoziţiei să iniţieze un dialog şi să lanseze un proces de reformă", au adăugat miniştrii.

De asememea, ei au îndemnat Ucraina, care "deţine (în acest an) preşedinţia Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), să-şi respecte pe deplin angajamentele internaţionale cu privire la libertatea de exprimare şi de reuniune.

NATO şi-a exprimat determinarea de a "susţine procesul de reformă în Ucraina".

Ucraina participă la mai multe misiuni lansate de NATO, precum lupta împotriva pirateriei maritime în Oceanul Indian.

Criza politică continua, marţi, la Kiev, unde Guvernul a supravieţuit unei moţiuni de cenzură iniţiate de opoziţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici