PROTESTELE DIN TURCIA: Gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, folosite pentru a dispersa peste 2.000 de manifestanţi, la Ankara - FOTO

Poliţia antirevoltă turcă a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă în cursul nopţii de marţi spre miercuri pentru a dispersa peste 2.000 de manifestanţi antiguvernamentali, la Ankara, procedând inclusiv la 16 arestări, a anunţat presa.

352 afișări
Imaginea articolului PROTESTELE DIN TURCIA: Gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, folosite pentru a dispersa peste 2.000 de manifestanţi, la Ankara - FOTO

PROTESTELE DIN TURCIA: Gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, folosite pentru a dispersa peste 2.000 de manifestanţi, la Ankara (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Intervenţia poliţiei s-a produs în districtul Dikmen, teatrul unor confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine încă din 31 mai, atunci când a început fronda împotriva regimului islamo-conservator, aflat la putere din 2002.

Manifestanţii au ridicat baricade pe o arteră rutieră şi au împiedicat circulaţia, iar poliţia a fost obligată să intervină pentru a dispersa mulţimea, au precizat posturile de televiziune NTV şi CNN-Türk.

Şaisprezece manifestanţi au fost arestaţi, potrivit acestor posturi de televiziune.

Mulţimea denunţa, de asemenea, eliberarea de către justiţia turcă a unui poliţist acuzat că a ucis un manifestant, la Ankara.

Un poliţist turc a fost trimis luni în faţa unui tribunal deoarece a rănit mortal un manifestant, dar el a fost lăsat liber sub control judiciar până la deschiderea procesului său.

Un bărbat în vârstă de 26 de ani a decedat la 14 iunie din cauza unei răni la cap provocate de glonţ.

De la începutul manifestaţiilor, patru persoane au murit - trei manifestanţi şi un poliţist - şi aproape alte 8.000 au fost rănite, potrivit ultimului bilanţ al sindicatului medicilor turci.

Modul în care poliţia turcă a reprimat mişcarea de contestare a provocat numeroase critici în lumea întreagă şi umbreşte imaginea premierului Recep Tayyip Erdogan, care le-a ordonat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici