Putin denunţă "isteria" privind influenţarea alegerilor din SUA: "Este America republică bananieră?!"

Rusia nu poate influenţa scrutinul prezidenţial american, doar dacă nu cumva Statele Unite ale Americii sunt o "republică bananieră", a afirmat preşedintele rus, Vladimir Putin, denunţând "isteria" referitoare la presupusele ingerinţe ale Moscovei în campania electorală de la Washington.

3263 afișări
Imaginea articolului Putin denunţă "isteria" privind influenţarea alegerilor din SUA: "Este America republică bananieră?!"

Putin denunţă "isteria" privind influenţarea alegerilor din SUA: "Este America republică bananieră?!"

"Oare cineva crede în mod serios că Rusia poate influenţa în vreun fel alegerea poporului american!? Această isterie a fost amplificată", a declarat Vladimir Putin într-un discurs rostit joi la Forumul Valdai, desfăşurat în staţiunea Soci, pe litoralul rus al Mării Negre.

"Este America un fel de republică bananieră!?", a întrebat liderul rus în mod retoric, potrivit postului Russia Today şi agenţiei de ştiri Bloomberg.

"America este un stat măreţ. Corectaţi-mă, vă rog, dacă greşesc!", a subliniat liderul de la Kremlin.

Recent, Administraţia Statelor Unite a formulat acuzaţii oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale şi legislative. În ultimele luni, oficiali americani au semnalat că atacurile cibernetice au fost efectuate de hackeri susţinuţi de Administraţia de la Moscova, scopul posibil fiind de a perturba campania în care candidata democrată la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton, se confruntă cu republicanul Donald Trump. "Avem motive să credem, date fiind scopul şi sensibilităţile acestor eforturi, că aceste activităţi puteau fi autorizate doar de oficiali de rangul cel mai înalt din Rusia", a transmis Administraţia SUA. Comunicatul Departamentului pentru Securitatea Internă şi al Biroului directorului serviciilor de informaţii atribuie atacurile serverelor unor companii ruse. "Aceste furturi de informaţii şi dezvăluiri au rolul efectuării unor ingerinţe în procesul electoral din SUA. Suntem în măsură să atribuim aceste activităţi Administraţiei Rusiei", precizează comunicatul.

Preşedinţia Rusiei a calificat drept "absurde" acuzaţiile Statelor Unite. "Nu există nicio dovadă pentru aceste acuzaţii grave. Sunt acuzaţii fabricate de cei care execută acum ordinele politice de la Washington, continuând să alimenteze isteria rusă fără precedent", a reacţionat Kremlinul. Moscova a reiterat disponibilitatea de a coopera cu Washingtonul pentru combaterea infracţionalităţii cibernetice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici