Putin, într-un context prielnic: Nu Trump este de vină pentru faptul că relaţiile ruso-americane nu s-au îmbunătăţit

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că nu consideră că omologul său american, Donald Trump, este de vină pentru faptul că relaţiile ruso-americane nu s-au îmbunătăţit, deşi liderul de la Casa Albă a militat în timpul campaniei prezidenţiale pentru normalizarea relaţiilor.

1815 afișări
Imaginea articolului Putin, într-un context prielnic: Nu Trump este de vină pentru faptul că relaţiile ruso-americane nu s-au îmbunătăţit

Putin susţine că Trump nu este de vină pentru faptul că relaţiile ruso-americane nu s-au îmbunătăţit

"Ştim toţi ce spune preşedintele Trump despre relaţiile ruso-americane, ştim că în cursul campaniei electorale precedente a îndemnat la normalizarea lor. Însă, din păcate, acest lucru deocamdată nu s-a întâmplat", a declarat liderul de la Kremlin, într-un interviu acordat posturilor RT Arabic, Al Arabiya and Sky News Arabia TV, citat de agenţia Tass.

 

 

"Dar nu avem nicio nemulţumire pentru că vedem ce se întâmplă pe scena politică americană", a afirmat Putin, adăugând: "Agenda politică internă din SUA îl împiedică pe preşedintele actual să ia măsuri pentru îmbunătăţirea drastică a relaţiilor ruso-americane".

Liderul rus a subliniat că Moscova "ar colabora cu orice administraţie, atât timp cât [Administraţia SUA] vrea acest lucru".

Totodată, Vladimir Putin a afirmat din nou că Moscova are arme capabile să neutralizeze orice ameninţare reprezentată de sistemele NATO de rachete, amplasate în Polonia şi România.

"Evident, reprezintă o ameninţare pentru noi, deoarece este o încercare de a anula potenţialul nostru strategic nuclear. Este sortită eşecului această încercare, este deja evident", a subliniat liderul de la Kremlin, care pe 14 octombrie va efectua o vizită în Arabia Saudită.

Potrivit unor analize internaţionale, din Siria în Ucraina, noi linii de eroare şi tensiuni oferă Kremlinului oportunităţi noi de a-şi extinde potenţialul şi de a-şi promova interesele.

Taguri:
rusia,
sua,
nato

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici