LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 819. Un atac cu drone lasă fără electricitate un oraş din nord-estul Ucrainei / Marea Britanie afirmă că Beijingul a oferit Rusiei ,,ajutor letal” pentru invazia din Ucraina

Un atac cu dronă rusească a lăsat fără electricitate, marţi noaptea, oraşul Sumy, din nord-estul Ucrainei, relatează Ukrinform.

1143 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 819. Un atac cu drone lasă fără electricitate un oraş din nord-estul Ucrainei / Marea Britanie afirmă că Beijingul a oferit Rusiei ,,ajutor letal” pentru invazia din Ucraina

Războiul din Ucraina. Un atac cu drone lasă fără electricitate un oraş din nord-estul Ucrainei

UPDATE Putin a pus ochii pe insulă crucială pentru NATO

UPDATE Când ar putea UE să înceapă oficial negocierile de aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova?

UPDATE Marea Britanie afirmă că Beijingul a oferit Rusiei ,,ajutor letal” pentru invazia din Ucraina

UPDATE Ucraina aprobă un sistem prin care soldaţilor li se acordă zile suplimentare de concediu pentru distrugerea echipamentelor militare ruseşti

Potrivit măsurilor postate pe site-ul cabinetului de miniştri, soldaţii vor primi cinci zile de concediu la confirmarea faptului că au distrus o navă sau un avion rusesc, patru pentru distrugerea unui sistem de apărare antiaeriană sau a unui elicopter şi trei pentru distrugerea unui tanc sau a unui transportor blindat de trupe.

UPDATE Atac rusesc într-o cafenea din Harkov: 10 răniţi

UPDATE Ministru: O dronă rusă atacă o maşină de poliţie lângă Vovchansk şi ucide un ofiţer

Forţele ruse au lansat o dronă asupra unei maşini de poliţie în timpul eforturilor de evacuare în apropiere de Vovchansk, în regiunea Harkov, ucigând un ofiţer şi rănind un altul, a declarat ministrul de interne Ihor Klymenko la 22 mai.

UPDATE Secretarul britanic al apărării: Serviciile secrete au dovezi privind ajutorul letal chinezesc pentru Rusia, lumea trebuie să se "trezească"

În cadrul Conferinţei de apărare de la Londra din 22 mai, Grant Shapps a declarat că a declasificat noi informaţii pentru a dezvălui această evoluţie "destul de semnificativă" şi a făcut apel la lume să se "trezească" la noua ameninţare pe care o reprezintă.

UPDATE Poliţia: Forţele ruse împuşcă civili în Vovchansk

Vorbind în direct pentru KYIV24 la 22 mai, Oleksii Kharkivskyi, şeful poliţiei din oraş, a declarat că au avut loc "mai multe" incidente şi că investigaţiile sunt "în curs de desfăşurare".

UPDATE Autorităţi: Atacul cu muniţie ghidată rusească asupra Harkovului a rănit cel puţin 10 persoane

Trupele ruse au atacat oraşul Harkov cu muniţie ghidată pe 22 mai, rănind cel puţin 10 persoane, potrivit informaţiilor preliminare ale autorităţilor locale.

UPDATE Guvernator: Rusia încearcă să ia cu asalt Bilohorivka din regiunea Luhansk, situaţia este "foarte dificilă"

Trupele ruse încearcă de trei zile să ia cu asalt satul Bilohorivka din regiunea Luhansk, dar situaţia este sub controlul Ucrainei, a declarat guvernatorul Artem Lysohor pentru Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) la 22 mai.

UPDATE Parlamentul votează pentru crearea unei comisii temporare pentru fortificaţii

Parlamentul ucrainean, Verkhovna Rada, a votat la 22 mai pentru crearea unei comisii temporare speciale pentru fortificaţii, a declarat deputatul Oleksii Honcharenko.

UPDATE Suedia intenţionează să aloce Ucrainei un ajutor militar de 7 miliarde de dolari în perioada 2024-2026

 "Suedia va creşte sprijinul, întrucât cadrul se ridică la 75 de miliarde de coroane suedeze în sprijinul militar pentru anii 2024-2026, ceea ce înseamnă 25 de miliarde de coroane suedeze (2,3 miliarde de dolari) pe an", potrivit comunicatului.

UPDATE Ministrul suedez al apărării: Este nevoie de până la 2 ani pentru a creşte capacitatea de producţie pentru a înarma Ucraina

Va fi nevoie de până la doi ani pentru ca Suedia să ajungă la capacitatea dorită pentru a furniza Ucrainei mai multă muniţie şi pentru a întări forţele armate suedeze, a declarat ministrul suedez al Apărării, Pal Jonson, într-un interviu acordat Bloomberg publicat pe 21 mai.

UPDATE Rusia predă Ucrainei şase copii prin medierea Qatarului

Rusia, prin medierea Qatarului, a predat Ucrainei şase copii. Reuniunea a avut loc la Ambasada Qatarului la Moscova, cu participarea ambasadorului ţării Ahmed bin Nasser bin Jassim Al Thani.

UPDATE Congresmani cer permisiunea pentru Ucraina de a ataca Rusia cu arme americane

13 congresmeni americani au trimis o scrisoare şefului Pentagonului prin care cer ca Ucraina să aibă permisiunea de a folosi armele furnizate de SUA pentru a lovi ţinte pe teritoriul Rusiei. Secretarul apărării a subliniat că ”poziţia noastră cu privire la această problemă nu sa schimbat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Patrick Ryder.

UPDATE Atacurile ruseşti împotriva Ucrainei au ucis 3 persoane şi au rănit 19 în ultima zi

Rusia a vizat în total 10 oblasturi ucrainene - Cernihiv, Mykolaiv, Luhansk, Kirovohrad, Zaporojie, Dnipropetrovsk, Doneţk, Sumy, Kharkiv şi Kherson. Au fost raportate victime în ultimele patru regiuni.

UPDATE Comandant suedez: Putin urmăreşte să controleze Marea Baltică şi este cu ochii pe insula Gotland

Preşedintele rus Vladimir Putin ar putea căuta să domine Marea Baltică şi are în vizor insula Gotland, a declarat Micael Byden, comandantul suprem al forţelor armate suedeze, într-un interviu pentru RND publicat pe 21 mai.

UPDATE SBU are o nouă armă - dronele Sea Baby echipate cu Grad

Dronele navale folosite de SBU au lovit mai multe nave de război ruseşti, dar până acum au fost drone kamikaze care explodează la impact sau în imediata apropiere a unei ţinte.

UPDATE Rusia a lansat pe orbită o armă contraspaţială, afirmă SUA

Robert Wood, reprezentantul alternativ al SUA pentru Afaceri Politice Speciale la ONU, a descris mişcarea ca fiind "îngrijorătoare". Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, a declarat separat, la 21 mai, că SUA monitorizează situaţia şi că are "responsabilitatea de a fi gata să protejeze şi să apere... domeniul spaţial".

UPDATE Atacul rusesc asupra oraşului Chuhuiv din regiunea Harkov a rănit 7 persoane

Forţele ruseşti au atacat în dimineaţa zilei de 22 mai partea centrală a oraşului Chuhuiv din regiunea Harkov, avariind o grădiniţă şi rănind cel puţin şapte persoane, a anunţat guvernatorul Oleh Syniehubov.

UPDATE Forţele Aeriene: Ucraina doboară toate cele 24 de drone ruseşti peste noapte

Ucraina a interceptat toate cele 24 de drone de atac de tip Shahed deasupra oblasturilor Mykolaiv, Dnipropetrovsk, Zaporizhzhia, Doneţk, Sumy şi Odesa, a declarat comandantul Forţelor Aeriene, Mykola Oleshchuk.

UPDATE Statul Major General: Rusia a pierdut 496.370 de soldaţi în Ucraina din 24 februarie 2022

Acest număr include 1.300 de pierderi suferite de forţele ruseşti doar în ultima zi.

UPDATE Canada impune sancţiuni firmelor ruseşti acuzate că au livrat arme nord-coreene în Ucraina

Canada a sancţionat din nou persoane şi companii ruseşti care ajută la războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Sancţiunile vizează două persoane şi şase firme de transport maritim.

Ştirea iniţială

Un atac cu dronă rusească a lăsat fără electricitate oraşul Sumy, din nord-estul Ucrainei, a anunţat pe Telegram Oleksii Drozdenko, şeful Administraţiei Militare Regionale Sumy.

„Oraşul Sumy nu primeşte electricitate din cauza unui atac inamic. Aşteptăm recuperarea şi, în primul rând, furnizăm energie infrastructurii critice”, este mesajul lui Drozdenko.

Dronele ruseşti de atac au lovit peste noapte instalaţiile energetice din Shostka şi Konotop din regiunea Sumy. Autorităţile ucrainene lucrează la restabilirea alimentării cu energie electrică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici