Războiul hibrid al Rusiei. Cum acţionează Kremlinul pentru a submina ajutorul american pentru Ucraina

  • Moscova încearcă să slăbească ajutorul militar al SUA pentru Ucraina prin utilizarea trolilor şi a strategilor săi politici, pe măsură ce trupele ucrainene se confruntă cu o lipsă de muniţie şi armament pe câmpul de luptă.
  • Peste 100 de documente interne de la Kremlin arată planuri în care trolii scriau mii de articole, făceau postări pe reţelele de socializare şi scriu comentarii inventate care promovează izolaţionismul american.
2267 afișări
Imaginea articolului Războiul hibrid al Rusiei. Cum acţionează Kremlinul pentru a submina ajutorul american pentru Ucraina

Washington Post: Documentele care arată cum acţionează Rusia pentru a submina ajutorul SUA pentru Ucraina

O analiză realizată de The Washington Post, pe 100 de documente interne de la Kremlin, au fost obţinute de un serviciu de informaţii european. Acestea datează din perioada mai 2022-august 2023 şi includ informaţii despre planul Kremlinului de a slăbi ajutorul SUA pentru Ucraina. În cele 100 de documente consultate, se regăsesc detalii despre metodele Rusiei de a reduce ajutorul pentru Ucraina inclusiv în Franţa şi Germania, ca parte a operaţiunii de dezinformare lansată de Moscova.

Un membru republican al personalului de la Capitoliu a declarat pentru The Washington Post, sub rezerva anonimatului, că ,,prioritatea principală a Rusiei este să oprească armele, aşa că aruncă cu lucruri la zid pentru a vedea ce se lipeşte".

Conform documentelor, trolii de la Kremlin l-au acuzat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski de corupţie, au subliniat numărul de migranţi care traversează graniţa dintre SUA şi Mexic şi au descris ,,americanii albi" ca fiind principalii perdanţi din cauza ajutorului extern.

În plus, documentele mai arată că trolii erau instruiţi să promoveze mesaje în care Joe Biden era acuzat că SUA se îndrepta ,,spre colaps” din cauza politicilor sale şi că ,,banii ar trebui cheltuiţi la graniţa Americii şi nu a Ucrainei”.

Washington Post notează că mai mulţi oficiali occidentali de rang înalt consideră că propaganda rusă a devenit o unealtă la fel de importantă pentru Moscova ca şi operaţiunea militară din Ucraina, constituind un al doilea front dus de Kremlin.

În ultima perioadă, atât Occidentul, cât şi Ucraina au avertizat asupra unei campanii de dezinformare şi de teorii conspiraţioniste derulate de Rusia, în încercarea de a cauza o reducere a ajutorului occidental pentru Kiev şi pentru destabilizarea Ucrainei.

În prezent, ajutorul militar din partea SUA pentru Ucraina, în valoare de 60 de miliarde de dolari, este blocat de Camera Reprezentanţilor, care este condusă de republicani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici