RĂZBOIUL împotriva grupului Stat Islamic: Jihadiştii se apropie tot mai mult de Bagdad, capitala Irakului - FOTO, VIDEO

Grupul terorist sunnit Stat Islamic, care ocupă deja vaste regiuni din nord-vestul Irakului şi din sud-estul Siriei, continuă să cucerească noi zone şi se apropie îngrijorător de capitala Irakului, Bagdad, în ciuda intervenţiilor militare internaţionale, avertizează Chuck Hagel, secretarul american al Apărării, informează CNN.

3397 afișări
Imaginea articolului RĂZBOIUL împotriva grupului Stat Islamic: Jihadiştii se apropie tot mai mult de Bagdad, capitala Irakului - FOTO, VIDEO

RĂZBOIUL împotriva grupului Stat Islamic: Jihadiştii se apropie tot mai mult de Bagdad, capitala Irakului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Chuck Hagel, aflat în America de Sud, s-a arătat îngrijorat de expansiunea grupului terorist islamic în regiunea Anbar, aflată în imediată apropiere a Bagdadului.

Potrivit CNN, un înalt oficial din armata Statelor Unite a declarat că forţele irakiene au fost puse "cu spatele la zid" în regiunea Anbar.

"Scopul armatei irakiene este să preia controlul asupra unor regiuni pierdute în faţa grupului Stat Islamic, însă se pare că momentan forţele din Irak încearcă să supravieţuiască, folosind din nou elicopterele Apache, chiar dacă două astfel de avioane au fost doborâte în această săptămână. Observăm însă că grupul terorist continuă să înainteze în provincia Anbar şi se apropie foarte mult de Bagdad", a declarat oficialul citat.

Abu Ahmed, un colonel de 42 de ani care aparţine unui grup de luptă alături de guvernul irakian, susţine că un număr mare de militanţi SI au atacat, vineri noapte, al-Garma, din provincia Anbar.

"Ceea ce a început cu detonarea a şapte vehicule pe un pod s-a terminat cinci ore mai târziu. În timpul luptelor, militanţii SI au dat foc unor containere cu petrol pentru a bloca acţiunea avioanelor venite în sprijinul armatei", a povestit Ahmed, care a adăugat că "lupta a fost una nemiloasă".

Combatanţii grupului terorist sunnit Stat Islamic luptă pe mai multe fronturi, ei ajungând până la frontiera cu Turcia. Grupul asediază de câteva săptămâni oraşul sirian Kobane, de la frontiera cu Turcia.

Grupul terorist sunnit Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Levant / Stat Islamic în Irak şi Siria - SI/SIIL/SIIS) ocupă vaste regiuni din nord-vestul Irakului şi din sud-estul Siriei, unde a proclamat un "califat islamic".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici