Reacţia Moscovei la imaginile NATO privind prezenţa trupelor ruse la frontierele Ucrainei - FOTO

Moscova a dezminţit, joi, informaţiile Alianţei Nord-Atlantice cu privire la prezenţa efectivelor ruse la frontierele Ucrainei, afirmând că imaginile prezentate de NATO datează din august 2013, a declarat un reprezentant al Statul Major rus.

8898 afișări
Imaginea articolului Reacţia Moscovei la imaginile NATO privind prezenţa trupelor ruse la frontierele Ucrainei - FOTO

Imaginile NATO privind prezenţa trupelor ruse la frontierele Ucrainei sunt din 2013, afirmă Moscova

NATO a publicat, joi, 15 imagini filmate prin satelit, care ar demonstra că Rusia a mobilizat "efective masive" de-a lungul frontierei Ucrainei, şi a afirmat că fotografiile au fost luate la începutul lui aprilie 2014.

"În imaginile prezentate de NATO apar trupe ruse care în vara anului trecut (2013) au efectuat exerciţii militare în regiunile din sudul Rusiei, inclusiv în apropierea frontierelor cu Ucraina", a declarat acest reprezentant al Statului Major rus, citat de RIA Novosti.

El a precizat că imaginile au fost luate în timpul exerciţiilor militare internaţionale "Combat Commonwealth 2013".

În una din fotografii apar 21 de elicoptere militare parcate pe un aerodrom din localitatea rusă Belgorod, situată la 40 de kilometri de frontiera Ucrainei. În apropierea elicopterelor sunt 40 de tancuri şi peste 100 de vehicule de infanterie.

Potrivit NATO, între "35.000 şi 40.000 de militari sunt staţionaţi în peste 100 de baze provizorii, în apropierea frontierei de est a Ucrainei".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici