Reacţii internaţionale la situaţia din SUA. Preşedintele Consiliului European: Este şocant să asistăm la astfel de scene în Washington

  • UE şi NATO exprimă preocupare privind violenţele de la Washington şi cer respectarea rezultatului scrutinului prezidenţial
  • Charles Michel: "Este şocant să asistăm la scenele petrecute în seara aceasta în Washington"
  • Jens Stoltenberg: "Scene şocante la Washington, D.C. Rezultatul scrutinului democratic trebuie respectat"
8639 afișări
Imaginea articolului Reacţii internaţionale la situaţia din SUA. Preşedintele Consiliului European: Este şocant să asistăm la astfel de scene în Washington

Reacţii internaţionale la situaţia din SUA. Preşedintele Consiliului European: "Este şocant să asistăm la scenele şocante petrecute în seara aceasta în Washington"

Uniunea Europeană şi Alianţa Nord-Atlantică au exprimat preocupare, miercuri seară, privind protestele violente de la Washington şi cer respectarea rezultatului scrutinului prezidenţial, câştigat de Joseph Biden.

"Congresul SUA este un templu al democraţiei. Este şocant să asistăm la scenele şocante petrecute în seara aceasta în Washington. Avem încredere că Statele Unite vor asigura transferul paşnic al puterii către Joe Biden", a declarat, prin Twitter, Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

"Scene profund îngrijorătoare la Capitoliu. Voturile democratice trebuie respectate. Suntem siguri că Statele Unite vor asigura că regulile democraţiei sunt respectate", a transmis David Sassoli, preşedintele Parlamentului European.

"Scene şocante la Washington, D.C. Rezultatul scrutinului democratic trebuie respectat", a afirmat, la rândul său, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

"Scene ruşinoase în Congresul SUA. Statele Unite reprezintă democraţia pe plan mondial şi este esenţial să aibă loc un transfer paşnic şi ordonat al puterii", a declarat premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

Sute de simpatizanţi ai preşedintelui american în exerciţiu, Donald Trump, au pătruns cu forţa miercuri în sediul Congresului, întrerupând procedura de validare a rezultatului scrutinului prezidenţial, câştigat de Joseph Biden.

CITEŞTE AICI LIVE UPDATE Incidente grave în SUA: Ciocniri violente între suporterii lui Trump şi poliţie. Protestatarii au intrat în Capitoliu. UPDATE: Garda Naţională a fost convocată

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici