Recep Erdogan acuză Statele Unite că vor să creeze o "armată teroristă" în Siria

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat luni Statele Unite că intenţionează să creeze o "armată teroristă" în Siria, avertizând că Turcia va distruge un contingent kurd susţinut de Washington.

1192 afișări
Imaginea articolului Recep Erdogan acuză Statele Unite că vor să creeze o "armată teroristă" în Siria

Recep Erdogan acuză Statele Unite că vor să creeze o "armata teroristă" în Siria

Administraţia Donald Trump a anunţat duminică un plan de creare a unei "forţe pentru protecţia frontierelor", în scopul apărării teritoriilor din nordul Siriei aflate sub controlul grupurilor insurgente kurde susţinute de Statele Unite.

Administraţia Bashar al-Assad a ameninţat că va distruge noua forţă şi va alunga trupele americane de pe teritoriul Siriei. Rusia consideră că iniţiativa este parte a unui plan care are ca scop destrămarea Siriei şi plasarea unor teritorii sub control american.

Cele mai dure critici au venit din partea preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

"Un stat pe care noi îl numim aliat insistă pentru formarea unei armate teroriste la frontierele noastre. Care ar fi ţintele acestei armate teroriste în afară de Turcia? Avem misiunea de a strangula această forţă înainte de a se naşte", a atras atenţia liderul de la Ankara.

Turcia consideră grupările kurde siriene susţinute de Statele Unite drept aliaţi ai mişcării insurgente separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

"Iată ceea ce le transmitem aliaţilor noştri: nu vă puneţi între noi şi organizaţii teroriste, altfel nu vom fi responsabili de efectele nedorite. Operaţiunile noastre vor continua până când nu va mai rămâne niciun terorist lângă frontierele Turciei", a insistat Erdogan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici