Recep Tayyip Erdogan propune Washingtonului un schimb între clericul musulman Fethullah Gulen şi un pastor american

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele turc, a transmis SUA că este pregătit să facă un schimb între Fethullah Gulen, un cleric musulman ce locuieşte în Pensylvania şi este acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din Turcia, cu un pastor american închis în Turcia.

3873 afișări
Imaginea articolului Recep Tayyip Erdogan propune Washingtonului un schimb între clericul musulman Fethullah Gulen şi un pastor american

Recep Tayyip Erdogan propune Washingtonului un schimb între clericul musulman Fethullah Gulen şi un pastor american

”Ei (americanii), ne-au rugat să-l predăm lor pe pastor. Dar şi ei deţin un cleric. Predaţi-ni-l (pe Gulen, not red.), iar noi îl vom judeca”, a afirmat Erdogan în cadrul unui discurs televizat, informează Le Figaro.

Pastorul la care face referire preşedintele turc se numeşte Andrew Brunson.

Acesta este închis în Turcia din octombrie 2016 pentru presupuse legături cu reţeaua lui clericului Gulen, considerată ”teroristă” de Ankara.

Relaţiile dintre Turcia şi SUA au fost afectate în urma măsurile luate după tentativa de lovitură de stat de la Ankara, din iulie 2016.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici