Recompensă oferită de un ministru pakistanez pentru uciderea realizatorului filmului antiislam: "Solicit talibanilor şi fraţilor Al Qaida să participe la această nobilă acţiune"

Un ministru pakistanez a promis o recompensă de 100.000 de dolari pentru cine îl va ucide pe realizatorul filmului antiislam "Inocenţa musulmanilor", produs în Statele Unite.

1411 afișări
Imaginea articolului Recompensă oferită de un ministru pakistanez pentru uciderea realizatorului filmului antiislam: "Solicit talibanilor şi fraţilor Al Qaida să participe la această nobilă acţiune"

Recompensă oferită de un ministru pakistanez pentru uciderea realizatorului filmului antiislam: "Solicit talibanilor şi fraţilor Al Qaida să participe la această nobilă acţiune"

"Anunţ că voi acorda 100.000 de dolari celui care îl va ucide pe blasfematorul care l-a insultat pe sfântul profet", a declarat pentru presă la Peshawar, în nord-vestul ţării, ministrul pakistanez al Căilor Ferate, Ghulam Ahmed Bilur.

"De asemenea solicit talibanilor şi fraţilor Al Qaida să participe la această nobilă acţiune", a adăugat ministrul asigurând că, dacă ar avea ocazia, l-ar ucide pe realizator cu propriile sale mâini. "După aceea pot să mă spânzure", a încheiat acesta.

Pakistanul a fost principalul centru musulman al manifestaţiilor împotriva filmului american antiislam. Vineri, după marea rugăciune, protestul a mai multe zeci de mii de persoane a degenerat în violenţe, soldându-se cu 21 de morţi şi peste 200 de răniţi.

În celelalte state musulmane, protestele antiamericane sau antifranceze, ca urmare a publicării unor noi caricaturi ale lui Mahomed în Franţa, nu au fost de amploare şi s-au desfăşurat fără violenţe după rugăciunea de vineri.

Mii de persoane au protestat din nou sâmbătă în Pakistan faţă de film, însă de data aceasta fără violenţe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici