Redeschiderea şcolilor nu e o problemă doar în România. Boris Johnson rezistă presiunilor, după ce Scoţia a anunţat întoarcerea elevilor în clase

  • În Marea Britanie, şcolile nu se deschid mai devreme de luna martie
  • Scoţia începe deschiderea unităţilor şcolare, în mod etapizat
  • Premierul scoţian a anunţat că preşcolarii se întorc în clase pe 22 februarie
671 afișări
Imaginea articolului Redeschiderea şcolilor nu e o problemă doar în România. Boris Johnson rezistă presiunilor, după ce Scoţia a anunţat întoarcerea elevilor în clase

FOTO: Profimedia

Deschiderea şcolilor este sub semnul întrebării în Marea Britanie. Parlamentarii conservatori pun presiuni pe premierul Boris Johnson să deschidă şcolile, după modelul din Scoţia. Însă, experţii spun că asta este „reţeta dezastrului”, pentru că incidenţa virusului este încă ridicată.

Totul a plecat de la anunţul că Scoţia deschide creşele şi grădiniţele pe 22 februarie. Premierul Nicola Sturgeon vrea să permită şi liceenilor întoarcerea la clasă, dar într-un număr limitat. Planurile doamnei premier vor fi confirmate în guvern abia peste două săptămâni. Scoţia îi va testa regulat atât pe profesori, cât şi pe elevi.  

„Intenţia noastră este ca în săptămâna din 22 februarie să fie o întoarcere completă pentru copiii din creşe, pentru toţi copiii de vârstă preşcolară”, a declarat premierul Scoţiei, potrivit The Telegraph.

La Londra, Boris Johnson nu cedează presiunilor. El preferă să fie precaut şi consecvent propriei decizii. A stabilit că 8 martie este cel mai bun moment în care şcolile din Anglia ar putea să se deschidă din nou.

„Trebuie să vorbim despre o dată în jurul zilei de 8 martie. Apoi, bineînţeles, trebuie anunţate şcolile cu două săptămâni înainte de deschidere şi, din toate aceste motive, credem că aceasta este data rezonabilă”, a spus Boris Johnson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici