Referendumul privind cotele de imigranţi. Guvernul ungar, hotărât să înainteze către Parlament propunerea de amendament constituţional

Guvernul ungar consideră o urgenţă înaintarea către Parlament a propunerii sale de amendare a Constituţiei pentru a reflecta rezultatul referendumului privind cotele de imigranţi impuse de Uniunea Europeană, a declarat Csaba Domotor, secretar de stat în Cabinetul premierului, citat de MTI.

870 afișări
Imaginea articolului Referendumul privind cotele de imigranţi. Guvernul ungar, hotărât să înainteze către Parlament propunerea de amendament constituţional

Domotor a spus că motivul pentru care este important să se facă paşi în vederea schimbării Constituţiei este că "Bruxelllesul nu are nicio intenţie" de a retrage cotele de imigranţi stabilite.

El a insistat că "pe baza referendumului de duminică, 98 la sută dintre persoane cred că politicile Bruxellesului privind migraţia trebuie schimbate".

Domotor a spus că este în interesul tuturor să existe o Europă puternică care să fie capabilă să îşi protejeze comunităţile, cultura şi interesele. În mod similar, există un interes pentru o Uniune Europeană solidă, a mai spus el.

"Dar va fi puternică doar dacă este capabilă să retragă o propunere greşită care se află în contradicţie cu opinia oamenilor care locuiesc aici" , a declarat el pentru postul public de radio Kossuth.

La scurt timp după anunţarea rezultatului referendumului din Ungaria, premierul Viktor Orban a anunţat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituţional.

Orban a spus atunci că a doua sarcină urgentă care trebuie îndeplinită este punerea în aplicare la Bruxelles a rezultatului referendumului.

Întrebarea este simplă, a spus Orban. "Poate Bruxellesul, comunitatea democratică a statelor europene, să îşi impună voinţa într-un stat membru în care peste 90 la sută din participanţii la vot resping acea voinţă?". El a promis că va face totul pentru a se asigura că acest lucru să nu se va întâmpla.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici