Regimul de la Teheran: Dacă Donald Trump îşi doreşte să vorbească, va trebui să sune

Bahram Ghasemi, purtătorul de cuvânt al ministrului de Externe din Iran, a declarat luni că preşedintele american Donald Trump va trebui să iniţieze conversaţia, dacă îşi doreşte să negocieze cu Iranul, relatează Associated Press.

944 afișări
Imaginea articolului Regimul de la Teheran: Dacă Donald Trump îşi doreşte să vorbească, va trebui să sune

Regimul de la Teheran: Dacă Donald Trump îşi doreşte să vorbească, va trebui să sune

Iranul consideră că Trump este cel care trebuie să convoace negocieri, după ce a retras Statele Unite din Acordul Nuclear menit să prevină dezvoltarea armelor nucleare de către Teheran.

Declaraţia purtătorului de cuvânt al ministrului de Externe vine ca răspuns la declaraţia lui Trump în legătură cu sancţiunile impuse Iranului.

„Având în vedere sancţiunile din ce în ce mai mari ale Statelor Unite asupra Iranului, va veni momentul în care aceştia ma vor suna şi vor spune «Hai să facem un acord», şi vom face un acord”, a declarat preşedintele american.

„Poate că într-o zi Trump va suna Teheranul şi va cere negocieri- acest lucru este mai probabil”, a declarat Bahram Ghasemi.

Momentan, autorităţile din Iran resping orice conversaţie sau negociere cu Statele Unite.

În luna mai, Donald Trump a decis că va retrage Statele Unite din acordul nuclear cu Iranul, din care mai făceau parte alte şase ţări. Washingtonul a început să reimpună sancţiuni după retragerea din acord, dar Uniunea Europeană, Rusia şi China au indicat că doresc să menţină înţelegerea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici