Regimul Kim Jong-Un acuză Statele Unite că au declarat RĂZBOI Coreei de Nord/ REACŢIILE Casei Albe, Pentagonului şi avertismentul dat de Secretarul general al ONU

Regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, a acuzat, luni seară, Administraţia Donald Trump că a declarat război Coreei de Nord, argumentând că are dreptul de a doborî bombardiere trimise de Statele Unite.

23004 afișări
Imaginea articolului Regimul Kim Jong-Un acuză Statele Unite că au declarat RĂZBOI Coreei de Nord/ REACŢIILE Casei Albe, Pentagonului şi avertismentul dat de Secretarul general al ONU

Regimul Kim Jong-Un acuză Statele Unite că au declarat război Coreei de Nord

Aflat în oraşul american New York pentru reuniunea Adunării Generale ONU, Ri Yong-Ho, ministrul nord-coreean de Externe, a acuzat Statele Unite că au declarat război Coreei de Nord prin trimiterea bombardierelor în apropierea coastelor nord-coreene.

Coreea de Nord îşi rezervă dreptul de a doborî bombardierele americane, a avertizat Ri Yong-Ho. "Această regulă se aplică inclusiv înainte ca bombardierele să ajungă în spaţiul aerian nord-coreean. Lumea trebuie să ştie că Statele Unite au declarat război prima dată Coreei de Nord", a spus Ri Yong-Ho, citat de BBC News online.

Casa Albă: Acuzaţiile Coreei de Nord, absurde/ Pentagon: Phenianul să înceteze "acţiunile provocatoare"

Acuzaţiile că Statele Unite ar fi "declarat război" împotriva Coreei de Nord sunt "absurde", a reacţionat luni seară Casa Albă, în timp ce Departamentul american al Apărării a somat regimul de la Phenian să înceteze "acţiunile provocatoare".

"Nu am declarat război Coreei de Nord. Sincer, această sugestie este absurdă", a afirmat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

La rândul său, Pentagonul a cerut Coreei de Nord să înceteze "acţiunile provocatoare". "În cazul în care Coreea de Nord nu încetează acţiunile provocatoare, ne vom asigura că îi vom oferi preşedintelui SUA opţiunile pentru a se ocupa de Coreea de Nord", a avertizat colonelul Robert Manning, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

Guterres avertizează că replicile dure între Donald Trump şi Kim Jong-Un pot avea urmări "fatale"

Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite, a avertizat, luni seară, că schimburile dure de replici între preşedintele SUA, Donald Trump, şi omologul său din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, riscă să conducă la "erori fatale", relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

"Aceste schimburi de replici pot conduce la erori fatale", a transmis Antonio Guterres prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Stephane Dujarric.

"Singura soluţie la criza din Peninsula Coreea este de tip politic", a adăugat Antonio Guterres.

Regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, a acuzat, luni seară, Administraţia Donald Trump că a declarat război Coreei de Nord, argumentând că are dreptul de a doborî bombardiere trimise de Statele Unite. Bombardiere americane s-au apropiat, sâmbătă, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstraţie de forţă a Administraţiei Donald Trump. "Manevra are rolul de a demonstra că preşedintele Donald Trump are o gamă largă de opţiuni militare, pentru a învinge orice ameninţare", a declarat Dana White, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

În replică, regimul Kim Yong-Un a avertizat că manevra Administraţiei Donald Trump face "inevitabil" un atac cu rachete asupra Statelor Unite.

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a numit pe Kim Jong-Un "nebun" vineri, după ce liderul nord-coreean a afirmat că preşedintele SUA este "senil" şi "deranjat mental". Anterior, Donald Trump avertizase că va "distruge total" Coreea de Nord dacă va ameninţa Statele Unite sau aliaţi ai acestei ţări.

Demonstraţie de forţă a Administraţiei Donald Trump

Bombardiere americane s-au apropiat, sâmbătă, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstraţie de forţă a Administraţiei Donald Trump. "Manevra are rolul de a demonstra că preşedintele Donald Trump are o gamă largă de opţiuni militare, pentru a învinge orice ameninţare", a declarat sâmbătă seară Dana White, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

În replică, regimul Kim Yong-Un a avertizat că manevra Administraţiei Donald Trump face "inevitabil" un atac cu rachete asupra Statelor Unite.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a lansat un apel la calm în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Coreea de Nord, îndemnând "minţile înfierbântate" să înceteze "abordarea copiilor de grădiniţă", după insultele între preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean, Kim Jong-Un. Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-Un "nebun" vineri, după ce liderul nord-coreean a afirmat că preşedintele SUA este "senil" şi "deranjat mental". Anterior, Donald Trump avertizase că va "distruge total" Coreea de Nord dacă va ameninţa Statele Unite sau aliaţi ai acestei ţări.

Tensiunile între Statele Unite şi Coreea de Nord s-au amplificat în ultimele luni, după o serie de teste nucleare şi balistice nord-coreene.

Războiul Coreean, desfăşurat în perioada 1950-1953, nu s-a încheiat printr-un tratat de pace, ci printr-un armistiţiu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici