REMANIERE fulger. Premierul Turciei a înlocuit 11 membri ai Guvernului, inclusiv miniştrii Justiţiei şi Apărării

Premierul turc Binali Yildirim a anunţat, miercuri, înlocuirea a 11 membri dintre cei 26 ai Cabinetului de la Ankara, inclusiv a miniştrilor Justiţiei şi Apărării, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

702 afișări
Imaginea articolului REMANIERE fulger. Premierul Turciei a înlocuit 11 membri ai Guvernului, inclusiv miniştrii Justiţiei şi Apărării

Decizia vine la câteva luni după ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan a redevenit liderul partidului de guvernământ din Turcia şi a obţinut extinderea prerogativelor prezidenţiale în urma unui referendum pentru modificarea Constituţiei.

După ce Erdogan a reclamat o "oboseală" în cadrul partidului Dreptate şi Justiţie şi a vorbit despre nevoia unei schimbări, Binali Yildirim l-a desemnat pe Abdulhamit Gul ca ministru al Justiţiei şi pe Nurettin Canikli în funcţia de ministru al Apărării.

Foştii miniştri ai Justiţiei şi Apărării, Bekir Bozdag şi Fikri Isik, au intrat în vizorul partidului de guvernământ după tentativa eşuată de lovitură de stat din 2016, atribuită clericului musulman Fethullah Gulen. Peste 50.000 de persoane suspectate de legături cu gruparea lui Gulen au fost arestate.

Pe de altă parte, premierul turc a menţinut în mare măsură echipa de management economic. Printre ministerele care nu şi-au schimbat conducerea se află cel al Economiei, Finanţelor, Afacerilor Externe, al Internelor şi al Afacerilor Europene.

Julide Sarieroglu a fost numită ministrul al Muncii şi Securităţii Sociale, fiind doar a doua femeie din consiliul de miniştri de la Ankara.

Marţi, Binali Yildirim şi Recep Tayyip Erdogan au avut o întrevedere neanunţată, astfel că această remaniere este văzute de către mulţi experţi drept un pas spre cimentarea autorităţii preşedintelui şi pregătirea pentru alegerile generale din 2019.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici