Renumita biserică Sagrada Familia din Barcelona va fi finalizată până în 2026

Sagrada Familia din Barcelona urmează să fie finalizată până în 2026, la 144 de ani de când au început lucrările. În următorii doi ani va fi gata turnul central. Celebra biserică proiectată de Antoni Gaudi atrage anual milioane de turişti.

339 afișări
Imaginea articolului Renumita biserică Sagrada Familia din Barcelona va fi finalizată până în 2026

Renumita biserică Sagrada Familia din Barcelona va fi finalizată până în 2026

Fundaţia La Sagrada Familia, organizaţia însărcinată cu construcţia şi conservarea bisericii, anunţă că lucrările la monument vor fi finalizate în doi ani, în acelaşi timp cu centenarul morţii lui Gaudi, potrivit Sky News.

Proiectat de arhitectul spaniol Antoni Gaudi, care este înmormântat în cripta bisericii, obiectivul de renume mondial este renumit şi pentru că este neterminat. Biserica a devenit un simbol al Barcelonei în întreaga lume.

Anul trecut, oraşul a sărbătorit o etapă importantă: finalizarea a patru dintre turnurile bisericii. Turnurile îi reprezintă pe cei patru evanghelişti, Matei, Ioan, Marcu şi Luca. Acestea înconjoară turnul central şi cel mai înalt dedicat lui Hristos, care este ultimul obiectiv la care se va lucra.

Prima piatră a bisericii a fost pusă în 1882, ceea ce înseamnă că biserica a fost în construcţie timp de 142 de ani.

Monumentul inclus în Patrimoniului Mondial UNESCO atrage milioane de vizitatori în fiecare an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici