Retailerul britanic Marks & Spencer iese de pe piaţa rusă

Retailerul britanic Marks & Spencer (M&S) a anunţat că va "ieşi complet" de pe piaţa rusă, având în vedere invazia Moscovei în Ucraina, relatează CNN.

126 afișări
Imaginea articolului Retailerul britanic Marks & Spencer iese de pe piaţa rusă

Sursa Foto -Marks and Spencer, Facebook

"M&S este o afacere bazată pe valori; prin urmare, ca urmare a invaziei Ucrainei, am încetat livrările către Rusia la 3 martie 2022", a declarat compania într-un raport privind rezultatele anuale publicat miercuri. "Ulterior, am luat decizia de a ieşi complet din franciza noastră din Rusia şi am recunoscut suma de 31 de milioane de lire sterline (38 de milioane de dolari) în elementele de ajustare, reprezentând costurile noastre totale de ieşire din Rusia şi întreruperea activităţii în Ucraina".

M&S este cea mai recentă dintr-o serie tot mai mare de companii care au abandonat sau şi-au redus operaţiunile din Rusia de când aceasta a început invazia în Ucraina.

Luni, Starbucks a declarat că "a luat decizia de a ieşi şi de a nu mai avea o prezenţă de marcă pe piaţă", după ce anterior şi-a întrerupt operaţiunile şi a oprit livrările de produse în Rusia.

Săptămâna trecută, McDonald's a declarat că îşi vinde activitatea din Rusia după ce a funcţionat timp de peste 30 de ani în regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici