Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atacurile de la Kabul / Bilanţul a depăşit 100 de morţi

  • Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atacurile sinucigaşe de la Aeroportul din Kabul
  • Cel puţin 102 persoane, inclusiv 12 militari americani, au fost ucise în atentate
1836 afișări
Imaginea articolului Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atacurile de la Kabul / Bilanţul a depăşit 100 de morţi

Sursa foto: profimedia

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, joi seară, atacurile comise în zona Aeroportului din Kabul, soldate cu cel puţin 102 morţi, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea organizaţiilor islamiste.

Atacurile sinucigaşe au fost revendicate de ISIS-Khorasan, filiala afgană a reţelei teroriste Stat Islamic, a transmis agenţia Amaq, aparţinând organizaţiei teroriste sunnite.

Bilanţul atacurilor comise joi în zona Aeroportului din Kabul a ajuns la 102 morţi, 90 de afgani şi 12 militari americani, conform publicaţiei The Wall Street Journal. Alte 120 de persoane, inclusiv 15 militari americani, au fost rănite.

Două explozii au avut loc, joi după-amiază, la Punctul de acces "Abbey" al Aeroportului internaţional din Kabul şi la Hotelul Baron, situat în apropiere. Atacurile teroriste s-au produs în timp ce mii de persoane aşteaptă să fie evacuate din Afganistan. Ulterior, în zona aeroportului din Kabul au fost semnalate noi explozii şi schimburi de focuri.

Mişcarea talibanilor afgani a condamnat vehement atacurile teroriste, transmiţând că s-au produs într-o zonă aflată sub controlul trupelor americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici