Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU, după testul balistic efectuat de Coreea de Nord/ Statele Unite cer măsuri "dure" împotriva regimului de la Phenian

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se va întruni marţi seară în sesiune de urgenţă pentru a discuta criza generată de testele balistice efectuate de Coreea de Nord, relatează site-ul agenţiei Associated Press.

2322 afișări
Imaginea articolului Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU, după testul balistic efectuat de Coreea de Nord/ Statele Unite cer măsuri "dure" împotriva regimului de la Phenian

Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU, după testul balistic efectuat de Coreea de Nord

Reuniunea extraordinară pe tema crizei nord-coreene a fost solicitată de ambasadorii Statelor Unite, Japoniei şi Coreei de Sud, urmând să se desfăşoare cu uşile închise.

Regimul Kim Jong-Un a lansat marţi dimineaţă o rachetă care a survolat Japonia la altitudinea de 550 de kilometri, înainte de a cădea în Oceanul Pacific.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a condamnat dur testul balistic nord-coreean, avertizând că analizează "toate opţiunile".

"Consiliul de Securitate ONU va discuta despre ce a mai rămas de făcut" pentru contracararea Coreei de Nord, a declarat Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU.

La rândul său, Coreea de Nord a solicitat recent convocarea Consiliului de Securitate ONU din cauza exerciţiilor militare efectuate de Statele Unite şi Coreea de Sud.

Statele Unite cer Consiliului de Securitate ONU măsuri "dure" împotriva Coreei de Nord

Consiliul de Securitate al ONU trebuie să decidă o acţiune "dură" ca reacţie la testele balistice efectuate de Coreea de Nord, afirmă Nikki Haley, ambasadorul american la Naţiunile Unite, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

"Este prea mult. Trebuie să fie decise acţiuni dure. Este inacceptabil" să lanseze o rachetă care să survoleze Japonia, a spus Nikki Haley.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici