Reuniune informală între Merkel şi Hollande la Strasbourg, pe fondul crizei migraţiei

Cancelarul german, Angel Merkel, şi preşedintele francez, Francois Hollande, s-au întâlnit, duminică seară, la Strasbourg pentru a discuta despre măsurile necesare gestionării crizei migraţiei şi despre proiectul de acord dintre Marea Britanie şi UE, informează publicaţia Le Figaro.

1489 afișări
Imaginea articolului Reuniune informală între Merkel şi Hollande la Strasbourg, pe fondul crizei migraţiei

Reuniune informală între Merkel şi Hollande la Strasbourg, pe fondul crizei migraţiei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Cei doi lideri s-au întâlnit duminică seară în oraşul francez Strasbourg, aflat la graniţa cu Germania, pentru a discuta agenda summitului de pe 18-19 februarie, programat la sediul Consiliului European în vederea analizării solicitărilor lansate de Marea Britanie Uniunii Europene, a căror respingere ar putea duce la ieşirea statului britanic din blocul european.

Hollande şi Merkel au discuta o oră şi jumătate, după care au participat la o cină alături de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, la a cărui iniţiativă a fost organizat evenimentul.

În cadrul reuniunii, cei doi lideri au adus în discuţie situaţia din Siria, cea din oraşul Alep în special, unde se desfăşoară o ofensivă a trupelor regimului Assad, şi au exprimat "o preocupare comună", au precizat surse apropiate preşedintelui francez. Ei au căzut "de acord în totalitate" asupra modalităţilor de a micşora fluxul de refugiaţi şi de a face "o prioritate" din găsirea unei soluţii în acest caz.

În dosarul Brexit, Hollande şi Merkel au împărtăşit păreri comune despre proiectul de acord prezentat săptămâna trecută de Consiliul European la solicitatea Marii Britanii în vederea renegocierii statutului de membru în blocul european, au precizat aceleaşi surse apropiate preşedintelui francez. Proiectul de acord urmează a fi dezbătut în cadrul summitului de pe 18-19 februarie, când vor fi discutate şi noi măsuri de gestionare a crizei migraţiei, pe fondul războiului civil din Siria.

Prin măsurile ce urmează a fi discutate, este inclusă oferirea de asistenţă Greciei în consolidarea măsurilor de control la frontierele sale, principala poartă de intrare în Europa pentru cei mai mulţi imigranţi, dar şi combaterea traficanţilor de persoane şi accelerarea procedurilor de expulzare a extracomunitarilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici