CRIZA IMIGRANŢILOR: Cancelarul Austriei propune retrimiterea în Turcia a refugiaţilor salvaţi din Marea Egee

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a sugerat retrimiterea în Turcia a imigranţilor salvaţi din Marea Egee în timp ce se deplasează spre insule ale Greciei, informează presa austriacă.

5460 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Cancelarul Austriei propune retrimiterea în Turcia a refugiaţilor salvaţi din Marea Egee

Propunere şocantă. Cancelarul Austriei a sugerat retrimiterea în Turcia a extracomunitarilor salvaţi din Marea Egee (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

"Agenţia UE pentru frontiere (Frontex) trebuie să oprească imigranţii care se îndreaptă spre Grecia. Trebuie salvaţi toţi, dar apoi trebuie retrimişi în Turcia. Frontex nu trebuie să aibă doar sarcina operaţiunilor de salvare, ci şi pe cea de securizare a frontierelor", a declarat Werner Faymann cu ocazia conferinţei donatorilor pentru Siria, organizată la Londra.

"Această măsură radicală este singura soluţie care poate ruina complet modelul de afaceri al reţelelor specializate în traficul de persoane", a precizat cancelarul austriac.

Liderul de la Viena a declarat că le-a prezentat această propunere cancelarului german, Angela Merkel, şi premierului Turciei, Ahmet Davutoglu, informează ziarul Krone.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici