Rex Tillerson, secretarul de Stat al Statelor Unite, s-a întâlnit cu omologii săi din Marea Britanie, Arabia Saudită pentru discuţii despre Yemen

Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, s-a întâlnit cu omologii săi din Marea Britanie, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, cu care a discutat despre situaţia din Yemen, potrivit unui oficial american de rang înalt, informează site-ul postului France 24.

113 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson, secretarul de Stat al Statelor Unite, s-a întâlnit cu omologii săi din Marea Britanie, Arabia Saudită pentru discuţii despre Yemen

Rex Tillerson, secretarul de Stat al Statelor Unite, s-a întâlnit cu omologii săi din Marea Britanie, Arabia Saudită pentru discuţii despre Yemen

Marţi, Tillerson şi Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, au participat la lansarea unei iniţiative internaţionale împotriva armelor chimice, în special în Siria.

Întrevederea privind situaţia din Yemen a fost organizată de Johnson la ambasada britanică de la Paris.

"Conflictele din Siria şi Yemen au creat două din cele mai grave crize umanitare din timpurile noastre", a declarat Johnson, înainte de întrevedere.

ONU a descris Yemenul, cea mai săracă ţară din Orientul Mijlociu, drept cel mai mare dezastru umanitar din lume.

Războiul civil din Yemen a început în 2015, între insurgenţii huthi, susţinuţi de Iran, şi forţele loiale Administraţiei conduse de Abdrabbuh Mansur Hadi. În contextul confruntărilor militare, organizaţiile teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic au intensificat activităţile în Yemen.

"Am vorbit despre obiectivele critice convenite în Yemen, care sunt, în primul rând, să susţinem măsurile care au fost luate în cursul ultimelor săptămâni pentru a extinde" accesul umanitar, a declarat un oficial al Departamentului de Stat al SUA după întrevedere.

"Asta ne oferă tuturor spaţiul" de a urmări "obiectivele următoare" pentru o soluţie politică la conflict şi o strategie de combatere a influenţei iraniene în Yemen, a adăugat oficialul.

SUA şi Arabia Saudită acuză Iranul că aprovizionează rebelii huthi cu armament.

O coaliţie internaţională coordonată de Arabia Saudită efectuează bombardamente împotriva insurgenţilor huthi. Conflictul s-a soldat, potrivit estimărilor ONU, cu peste 16.000 de morţi, inclusiv 10.000 de civili.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici