Robert Hanssen, spionul care vindea secrete Moscovei, a fost găsit mort în celulă

Fostul agent FBI a fost arestat în 2001 şi condamnat în 2002, fiind socotit unul dintre cele mai „daunătoare” cazuri din istoria Americii.

1930 afișări
Imaginea articolului Robert Hanssen, spionul care vindea secrete Moscovei, a fost găsit mort în celulă

Robert Hanssen, spionul care vindea secrete la Moscova, a fost găsit mort în celulă

Robert Hanssen, un fost agent FBI care a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 2002 pentru spionaj pentru Moscova în timpul şi după Războiul Rece, timp de aproximativ 22 de ani, a fost găsit mort în celula sa dintr-o închisoare federală din Colorado.

El avea 79 de ani. Bărbatul a fost în centrul unuia dintre cele mai dăunătoare cazuri de spionaj din istoria Americii.

Spionul ar fi vândut mii de documente confidenţiale KGB-ului şi a compromis mulţi alţi agenţi.

A fost arestat în 2001, în Virginia. Pentru a evita pedeapsa capitală, a pledat vinovat pentru cele 15 capete de acuzare de care a fost acuzat la Tribunalul Federal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici