Români suspectaţi de furt din camioane aflate în mişcare, pline cu electronice de lux, arestaţi de poliţia olandeză. Ce au găsit anchetatorii în cabana acestora

Poliţia olandeză a arestat, după doi ani de investigaţie, un grup de români suspectaţi că au furat din cel puţin 17 camioane cu marfă aflate în mişcare, relatează site-ul nltimes.nl.

3959 afișări
Imaginea articolului Români suspectaţi de furt din camioane aflate în mişcare, pline cu electronice de lux, arestaţi de poliţia olandeză. Ce au găsit anchetatorii în cabana acestora

Români suspectaţi de furt din camioane aflate în mişcare, pline cu electronice de lux, arestaţi de poliţia olandeză. Ce au găsit anchetatorii în cabana acestora

Mai multe persoane au fost reţinute, în weekend.

Potrivit anchetatorilor, furturile au început în 2015. Vizate erau camioanele care transportau produse electronice scumpe. Ca mod de operare, hoţii se deplasau cu o maşină în spatele camionului aflat în mişcare. Apoi, ei pătrundeau în remorcă şi aruncau în maşina lor diversele obiecte pe care le găseau. Alte persoane implicate ţineau traficul la distanţă cu ajutorul altor autovehicule.

Anchetatorii i-au urmărit pe membrii bandei de hoţi într-un parc de vacanţă luxos din regiunea Veluwe. După derularea percheziţiilor la cabana în care românii locuiau, poliţia a găsit telefoane mobile iPhone în valoare de aproximativ o jumătate de milion de euro, precum şi o camionetă special echipată pentru acest tip de jaf.

Nu a fost stabilit deocamdată dacă aceştia vor fi judecaţi în Olanda, întrucât doar cinci dintre cele 17 jafuri au avut loc în Olanda, restul în alte părţi ale Europei. România poate cere extrădarea acestora, în baza infracţiunilor comise în Europa.

Furtul de mărfuri din camioane în mişcare este o infracţiune din ce în ce mai des întâlnită în Olanda. În primele trei luni ale acestui an, au fost raportate 136 de astfel de furturi, cu 46% mai multe decât în aceeaşi perioadă din 2016.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici