România reprezintă o ameninţare clară pentru Rusia, din cauza sistemului antirachetă - oficial rus

Rusia percepe România drept o ameninţare clară la adresa securităţii sale întrucât serveşte drept avanpost al NATO şi găzduieşte elemente ale sistemului antirachetă american, a declarat un oficial din cadrul Ministerului de Externe de la Moscova, citat de agenţia de ştiri Interfax,relatează Reuters.

13146 afișări
Imaginea articolului România reprezintă o ameninţare clară pentru Rusia, din cauza sistemului antirachetă - oficial rus

România reprezintă o ameninţare clară pentru Rusia, din cauza sistemului antirachetă - oficial rus

"Atitudinea României şi atitudinea conducerii sale, care a transformat ţara într-un avanpost, constituie o ameninţare clară pentru noi", a declarat Alexander Bostan-Kharchenko, un oficial de rang înalt din cadrul MAE rus, în cadrul unui interviu acordat agenţiei de ştiri Interfax.

"Toate aceste decizii (...) sunt în primul rând orientate împotriva Rusiei", a adăugat oficialul, care a acuzat autorităţile de la Bucureşti de retorică antirusă.

Afirmaţiile oficialului rus au loc în contextul în care NATO a desfăşurat mai multe mii de militari în Polonia, statele baltice şi sud-estul Europei, inclusiv în România. Mai mult, în luna mai a anului trecut, SUA au activat elementele staţionate în România ale unui sistem antirachetă despre care Washingtonul spune că ar avea drept obiectiv să contracareze ameninţările venite dinspre Iran şi nu afectează securitatea Rusiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici