Romney: Economia a suferit un exces de reglementare. Candidatul republican îl acuză pe Obama de atacuri inexacte în legătură cu proiectul său fiscal

Economia americană a urmat o cale "nereuşită" în timpul preşedinţiei lui Barack Obama, a acuzat miercuri candidaul republican la preşedinţie Mitt Romney în cadrul primei dezbateri faţă în faţă între cei doi pretendenţi, la Denver (Colorado, vest).

153 afișări
Imaginea articolului Romney: Economia a suferit un exces de reglementare. Candidatul republican îl acuză pe Obama de atacuri inexacte în legătură cu proiectul său fiscal

Romney: Economia americană a urmat o cale "nereuşită"

"Sunt îngrijorat să văd că această cale pe care am urmat-o este nereuşită. Preşedintele are o viziune foarte similară celei pe care o urma atunci când a candidat acum patru ani, a unui Guvern mai important, cu mai multe cheltuieli, impozite, reglementări", a declarat Romney.

Candidatul republican la preşedinţia americană şi-a exprimat, de asemenea, nemulţumirea faţă de atacurile "inexacte" ale rivalului său Barack Obama cu privire la proiectul său fiscal, în cadrul primei dezbateri faţă în faţă între cei doi pretendenţi, la Denver (Colorado, vest).

"Practic tot ceea ce a spus despre proiectul meu fiscal este inexact", a declarat Romney, care a respins în mai multe rânduri ideea unei scăderi a impozitelor în valoare de 5.000 de miliarde de dolari, aşa cum pretinde opozantul său democrat.

Economia a suferit un exces de reglementare în mandatul lui Obama

"În cazul unor legi adoptate în mandatul preşedintelui, am observat o reglementare excesivă, iar economia a suferit din cauza ei", a apreciat Romney, recunoscând, pe de altă parte, că "reglementarea este esenţială".

Problema asigurărilor medicale a dat naştere unui alt schimb de replici dure, după ce Romney a repetat că doreşte să abroge reforma promulgată în 2010 de preşedintele democrat.

"Ironia este că am văzut acest model funcţionând cu adevărat bine în Massachusetts" (nord-est), statul pe care Mitt Romney l-a guvernat, a spus Obama, care şi-a atacat, de asemenea, concurentul cu privire la lipsa de detalii furnizate americanilor cu privire la proiectele sale.

"Spune acum că va înlocui «Obamacare» şi dă asigurări că toate lucrurile bune pe care le conţine vor rămâne, că nu trebuie să ne facem griji", a afirmat Obama.

"Americanii trebuie să se întrebe dacă motivul pentru care guvernatorul Romney păstrează secrete toate proiectele sale este că acestea sunt prea bune", a adăugat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici