PRIMA DEZBATERE televizată OBAMA - ROMNEY. Romney: Economia americană a urmat o "cale nereuşită". Obama: Am avut deficit de 1.000 de miliarde de dolari din cauza războaielor plătite pe credit

Baracak Obama şi adversarul său republican Mitt Romney şi-au strâns mâna, miercuri, intrând pe scena Universităţii din Denver (Colorado, vest) pentru a începe prima dintre cele trei dezbateri între cei doi candidaţi la preşedinţia Statelor Unite. Preşedintele american, purtând un costum de culoarea albastră şi o cravată de culoare bleu, culoarea democraţilor, a luat cuvântul primul în această dezbatere consacrată în principal economiei şi a început prin a-i ura soţiei sale, Michelle, o aniversare fericită cu ocazia împlinirii a 20 de ani de căsătorie în ziua dezbaterii.

883 afișări
Imaginea articolului PRIMA DEZBATERE televizată OBAMA - ROMNEY. Romney: Economia americană a urmat o "cale nereuşită". Obama: Am avut deficit de 1.000 de miliarde de dolari din cauza războaielor plătite pe credit

PRIMA DEZBATERE televizată OBAMA - ROMNEY a început (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vreau să îţi urez o aniversare fericită; într-un an, nu o vom mai sărbători în faţa a 40 de milioane de persoane", a glumit Barack Obama, după care a amintit situaţia de criză economică de la momentul sosirii sale la putere, în urmă cu aproximativ patru ani, şi cele "cinci milioane de locuri de muncă create în sectorul privat".

Fostul guvernator al statului Massachusetts, purtând, de asemenea, un costum de culoarea albastru-închis şi o cravată de culoarea roşie cu dungi, a răspuns pe acelaşi ton. "Sunt sigur că acesta este cel mai romantic loc pe care ţi-l poţi imagina, aici, cu mine".

Romney: Economia a suferit un exces de reglementare în mandatul lui Obama

"În cazul unor legi adoptate în mandatul preşedintelui, am observat o reglementare excesivă, iar economia a suferit din cauza ei", a apreciat Romney, recunoscând, pe de altă parte, că "reglementarea este esenţială".

Obama: Proiectul lui Romney este devastator pentru educaţie şi sănătate

"Dacă aveţi o abordare atât de dezechilibrată, acest lucru înseamnă că veţi tăia puternic din investiţiile noastre în şcoli şi educaţie", a declarat Obama în cursul primei dezbateri între cei doi candidaţi, la Denver (Colorado, vest). "Concret, aceasta înseamnă o tăiere de 30% în programele destinate bătrânilor din azile, copiilor cu handicap, iar aceasta nu este o strategie bună".

Romney: Economia americană a urmat o cale "nereuşită"

"Sunt îngrijorat să văd că această cale pe care am urmat-o este nereuşită. Preşedintele are o viziune foarte similară celei pe care o urma atunci când a candidat acum patru ani, a unui Guvern mai important, cu mai multe cheltuieli, impozite, reglementări", a declarat Romney.

Concluziile dezbaterii

Într-o dezbatere care a început pe un ton politicos dar ferm şi care a luat uneori aspecte foarte tehnice, Romney a declarat că economia americană a urmat o "cale nereuşită" încă de la începutul preşedinţiei lui Obama, în ianuarie 2009.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici