Rusia anunţă că a instituit un "no fly zone" deasupra regiunii ucrainene Donbass

Rusia a instituit o zonă de interdicţie aeriană( no fly zone) deasupra regiunii ucrainene Donbass, potrivit unui oficial separatist din Republica Populară Doneţk, a anunţat vineri agenţia rusă de presă Interfax.

6733 afișări
Imaginea articolului Rusia anunţă că a instituit un "no fly zone" deasupra regiunii ucrainene Donbass

Rusia anunţă că a instituit un "no fly zone" deasupra regiunii ucrainene Donbass

Ce este no fly zone?

Este o măsură care serveşte la intezicerea pe cer a oricăror avioane. Poate fi declarată de organizaţii internaţionale precum NATO, ONU şi instituţii europene sau guverne individuale.

Prelungirea interdicţiei zborurilor civile

Între timp, mass-media de stat rusă TASS relatează că zona de excludere a zborurilor din sudul ţării a fost extinsă până pe 26 martie, citând o sursă din Ministerul Transporturilor.

„Aeroportul Krasnodar a confirmat prelungirea închiderii aeroporturilor din sudul Rusiei până la ora 3:45, ora Moscovei, pe 26 martie”, a informat TASS.

Ucraina cere un no fly zone, impus de NATO, pe întreg teritoriul

Ucraina, prin oficilialii săi, a cerut insistent NATO să introducă zonă de excludere aeriană deasupra întregului său teritoriu, solicitare ce a fost respinsă pe motiv că este mult prea riscantă şi ar putea duce la o confruntare directă NATO-Rusia. 

Un "no fly zone" impus de NATO în Ucraina ar însemna ca alianţa să asigure că niciun avion nu zboară şi la nevoie să doboare avioanele ce nu respectă interdicţia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici