Rusia ar putea suplimenta sistemele de rachete Iskander în Kaliningrad, ca reacţie la consolidarea trupelor americane în Polonia

Administraţia Vladimir Putin ar putea reacţiona la consolidarea efectivelor americane în Polonia prin suplimentarea sistemelor de rachete Iskander în regiunea Kaliningrad, aflată la frontiera cu ţări NATO, avertizează Vladimir Şamanov, preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat.

966 afișări
Imaginea articolului Rusia ar putea suplimenta sistemele de rachete Iskander în Kaliningrad, ca reacţie la consolidarea trupelor americane în Polonia

Rusia ar putea suplimenta sistemele de rachete Iskander în Kaliningrad, ca reacţie la suplimentarea trupelor americane în Polonia

Referindu-se la suplimentarea efectivelor NATO în Europa de Est, în principal în Polonia, Vladimir Şamanov a afirmat: "Această situaţie creează condiţii care eventual le vor permite să dezvolte o bază solidă. În mod categoric, nu vom asista pasivi la această situaţie. Vom lua măsuri de retorsiune".

Preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat a sugerat că o posibilă reacţie ar putea fi suplimentarea efectivelor şi echipamentelor în vestul Rusiei.

"Nu este vorba doar de personal, ci şi de echipamente de luptă. Spre exemplu, am putea suplimenta grupurile de sisteme Iskander, inclusiv în Kaliningrad", a spus el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici