Rusia atrage atenţia asupra momentului care „poate duce la al III-lea Război Mondial”

Deşi Kremlinul declară că susţine soluţia diplomatică, din Rusia vin noi declaraţii care escaladează conflictul din Ucraina, fiind făcute de un oficial rus.

7674 afișări
Imaginea articolului Rusia atrage atenţia asupra momentului care „poate duce la al III-lea Război Mondial”

Rusia atrage atenţia asupra momentului care „poate duce la al III-lea Război Mondial”

„Aderarea Ucrainei la NATO poate duce la al III-lea Război Mondial, iar Alianţa Atlantică însăşi înţelege acest lucru”, a spus secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Alexander Venediktov, într-un interviu acordat TASS.

„Odată cu aderarea Ucrainei la NATO, al cincilea articol (despre apărarea colectivă) va intra în vigoare”, a adăugat el. „NATO însuşi înţelege caracterul sinucigaş al acestui pas”, crede acesta.

„Aderarea Ucrainei la NATO este inacceptabilă pentru noi. Occidentul trebuie să înţeleagă că vorbele lui Zelenski despre necesitatea unor atacuri preventive împotriva Rusiei sunt o invitaţie la al treilea război mondial”.

„O pace justă poate fi obţinută prin diplomaţie, nu pot exista învingători într-un război şi nici învinşi în pace”, a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, după cum susţine Anadolu, vorbind despre conflictul dintre Moscova şi Kiev în timpul summitului Conferinţei privind interacţiunea şi măsurile de consolidare a încrederii în Asia, eveniment găzduit de Kazahstan. „Scopul nostru este ca baia de sânge să se încheie cât mai curând posibil”, a adăugat preşedintele turc.

În acest timp, Marea Britanie şi Franţa vor furniza Ucrainei sisteme de apărare aeriană, susţine Kiyv Independent, care preia declaraţiile preşedintelui francez Emmanuel Macron făcute în timpul unui interviu televizat cu France 2, şi cele ale lui Ben Wallace, secretarul britanic al apărării. Sistemele de apărare vor consta în principal din rachete şi radar.

Macron a confirmat că a negociat livrarea a şase obuziere Caesar (un camion echipat cu un tun de ultimă generaţie). „Aceste arme – a spus Wallace, citat de The Guardian – vor ajuta Ucraina să-şi apere cerul de atacuri şi îşi vor întări apărarea generală antirachetă împreună cu Nasam-urile americane”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici