Rusia consideră că livrarea către Polonia de sisteme de rachete Patriot reprezintă o ameninţare

Livrarea de sisteme americane de rachete Patriot către Polonia ar putea constitui o ameninţare la adresa securităţii Rusiei, a declarat Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass.

2926 afișări
Imaginea articolului Rusia consideră că livrarea către Polonia de sisteme de rachete Patriot reprezintă o ameninţare

Rusia consideră că livrarea către Polonia de sisteme de rachete Patriot reprezintă o ameninţare

"Considerăm că paşi care sunt făcuţi sunt un element de destabilizarea a situaţiei politice şi militare din Europa şi o ameninţare pentru securitatea naţională a Federaţiei ruse", a declarat reprezentanta MAE rus.

"În acelaşi timp, afirmăm că resursele defensive ruse sunt suficiente pentru a asigura inviolabilitatea frontierelor noastre şi protecţia teritoriului nostru", a adăugat Zakharova.

Guvernul Poloniei a încheiat miercuri cel mai important acord privind achiziţia de armament din istoria ţării, după ce a cumpărat sisteme americane antiaeriană şi antibalistică Patriot în valoare de 4,75 miliarde de dolari.

Potrivit înţelegerii, primele sisteme Patriot vor ajunge în Polonia în 2022, iar următoarele în 2024. Vor fi livrate patru unităţi Patriot, iar Varşovia negociază cu Washingtonul pentru mai multe sisteme de apărare aeriană, un nou radar şi un interceptor de rachete.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici