Rusia desfăşoară 60 de nave de război în Marea Baltică: grupurile de luptă şi-au părăsit bazele

Forţe ale NATO şi ale Rusiei desfăşurate simultan în Marea Baltică pentru exerciţii militare „planificate” de ceva timp şi „de rutină”, dar care totuşi capătă o semnificaţie deosebită într-un moment de tensiune internaţională foarte mare.

1670 afișări
Imaginea articolului Rusia desfăşoară 60 de nave de război în Marea Baltică: grupurile de luptă şi-au părăsit bazele

Rusia desfăşoară 60 de nave de război în Marea Baltică: grupurile de luptă şi-au părăsit bazele

Pentru Alianţa Atlantică, acesta este exerciţiul anual Baltops, ajuns la cea de-a 51-a ediţie, care a început la Stockholm cu ocazia împlinirii a 500 de ani a Marinei Suedeze, cu participarea a 16 ţări sau 14 membri ai Alianţei plus Suedia şi Finlanda, cel care au solicitat recent aderarea, pe fondul războiului din Ucraina.

Misiunile se vor încheia la Kiel, Germania, şi vor implica peste 4.000 de militari, trupe de asalt maritim, peste 60 de avioane şi 40 de nave de diferite clase. În special, participanţii vor demonstra că sunt pregătiţi să garanteze apărarea în regiunea baltică şi implementarea politicii de descurajare, prin diverse operaţiuni tactice care implică nave, avioane şi vehicule blindate ale alianţei.

Statele Unite participă şi cu Uss Kearsarge, nava gigantică de asalt amfibie care are la bord 26 de avioane de război şi 2.400 între marinari şi marinari.

Rusia implică, la rândul său, unităţile Yevgeny Kocheshkov şi hovercraftul Mordovia al Flotei Mării Baltice, care deja a susţinut astăzi un exerciţiu de artilerie în Marea Baltică.

Zece avioane Sukhoi Su-24 şi Su-27 au practicat şi atacuri împotriva unui grup de nave inamice false. „Exerciţiul de rutină a implicat în total peste zece avioane ale Unităţii de Aviaţie Navală a Flotei Baltice”, spun ruşii

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici