Rusia dezminte că trei poliţişti ar fi extras bani de pe cardul unui oficial decedat la Smolensk

Rusia a calificat drept "cinice şi profanatoare" acuzaţiile oficialilor polonezi potrivit cărora trei poliţişti ruşi ai unităţii speciale OMON au folosit ilegal cardul bancar al unui oficial polonez de rang înalt care a murit în accidentul aviatic de la Smolensk, anunţă RIA Novosti în pagina online.

14 afișări
Imaginea articolului Rusia dezminte că trei poliţişti ar fi extras bani de pe cardul unui oficial decedat la Smolensk

Rusia dezminte că trei poliţişti ar fi extras bani de pe cardul unui oficial decedat la Smolensk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acţiunile poliţiei din Smolensk (după accident) au fost evaluate pozitiv; nu au fost depuse plângeri în privinţa acestora", a anunţat duminică Ministerul rus de Interne într-un comunicat.

Preşedintele interimar polonez Bronislaw Komorowski a decorat la 8 mai "patru poliţişti din Smolensk cu distincţia «Pentru merite către Republica Poloniei" pentru activitatea lor privind investigarea accidentului aviatic", se arată în comunicatul emis de Ministerul rus.

În acest sens, acuzaţiile aduse poliţiştilor din Smolensk sunt considerate ca fiind "cinice şi profanatoare", potrivit comunicatului.

Oficialul polonez de rang înalt Andrzej Przewoznik, care a murit în accidentul aviatic produs în oraşul rus Smolensk, era organizatorul ceremoniei de comemorare a masacrului de la Katin. Soţia sa a declarat că suma de 2.000 de dolari a fost extrasă de pe cardul bancar al lui Przewoznik, prima tranzacţie fiind efectuată la 10 aprilie, în ziua producerii accidentului, iar alte două în următoarele două zile, tot în Smolensk.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului polonez, Pawel Gras, a afirmat că autorităţile au informat Rusia despre retragerea banilor de pe cardul lui Przewoznik, adăugând că trei ofiţeri OMON au fost reţinuţi la scurt timp de la producerea incidentului.

Dar Ministerul rus de Interne a dezminţit oficial aceste afirmaţii. "Aceste informaţii nu corespund cu realitatea. Nici un poliţist din Smolensk nu a fost reţinut pentru comiterea actelor vehiculate de presă", se arată în comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici