Rusia efectuează exerciţii navale în Marea Baltică, în contextul tensiunilor cu NATO

Zeci de nave militare ruse efectuează, joi, exerciţii în Marea Baltică, în contextul tensiunilor din ce în ce mai mari cu NATO, care la rândul său urmează să organizeze manevre navale în această zonă.

499 afișări
Imaginea articolului Rusia efectuează exerciţii navale în Marea Baltică, în contextul tensiunilor cu NATO

Sursa foto: Profimedia

"În cadrul acestui exerciţiu, grupuri navale tactice ale Flotei Baltice şi-au părăsit bazele şi sunt poziţionate în zone specifice", a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de cotidianul Le Figaro.

La aceste manevre militare, care intervin în contextul tensiunilor din ce în ce mai mari cu NATO, participă 60 de nave militare ruse, precum şi 40 de avioane şi elicoptere.

Exerciţiile navale au loc în largul enclavei ruse Kaliningrad. În zonă erau deja alte 20 de nave militare ruse, care au efectuat marţi exerciţii.

Duminică, Alianţa Nord-Atlantică va lansa manevre navale de amploare în Marea Baltică, acestea urmând să dureze până pe 17 iunie.

Tensiunile dintre Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia s-au amplificat în ultimele luni, în contextul intervenţiei militare ruse în Ucraina şi al sancţiunilor impuse de Occident ca ripostă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici