Rusia: Finlanda şi Suedia ar fi văzute ca "adversari" dacă vor adera la NATO / Dmitri Medvedev: "Echilibrul trebuie restabilit"

Finlanda şi Suedia au parcurs miercuri etape importante în drumul lor spre aderarea la NATO, guvernul finlandez prezentând un raport de securitate legislatorilor, iar partidul de guvernământ din Suedia iniţiind o analiză a opţiunilor de politică de securitate, scrie Sky News.

3483 afișări
Imaginea articolului Rusia: Finlanda şi Suedia ar fi văzute ca "adversari" dacă vor adera la NATO / Dmitri Medvedev:  "Echilibrul trebuie restabilit"

Rusia: Finlanda şi Suedia ar fi văzute ca "adversari" dacă vor adera la NATO / Dmitri Medvedev: "Echilibrul trebuie restabilit"

Răspunzând acestei idei în această dimineaţă, fostul lider rus Dmitri Medvedev a declarat că vor exista consecinţe în cazul în care cele două state vor adera la NATO.

Vorbind în această dimineaţă, Medvedev a declarat că ar trebui să se pună capăt discuţiilor despre o regiune baltică fără arme nucleare, adăugând că "echilibrul trebuie restabilit".

El a mai spus că, deşi nu ar reprezenta o mare schimbare pentru Rusia, aceasta "va avea mai mulţi opozanţi înregistraţi oficial" şi că va "lua măsuri" în regiune.

Unul dintre principalele puncte nevralgice ale Rusiei în relaţia cu Ucraina a fost reprezentat de ambiţia de a adera la NATO - la care se pare că acum a renunţat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nato,
extindere,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici